2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így oltattuk be magunkat nyolc óra után Pfizerrel a nagy vakcinarohamban

Hirdetés

Így oltattuk be magunkat nyolc óra után Pfizerrel a nagy vakcinarohamban

Miből mennyi van hátra? Az életemből? – válaszol kérdéssel a kérdésre a biztonsági őr. Kifakadásáért nem lehet hibáztatni túlságosan, mint több másik kórházat, péntek délelőtt a Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáját is hatalmas tömeg rohanta meg, amikor kiderült, hogy a kínai Sinopharm és a brit–svéd gyártó, az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája után az amerikai Pfizerével történő oltásra is lehet időpontot foglalni, és így meg is lett a korlátozások lazításához szükséges négymillió beoltott. A regisztrációs portál villámgyorsan összeomlott, hosszú sorok kezdtek el kígyózni az oltópontoknál.

Délben a Semmelweis Egyetem előtti sor már a metrómegállóig ért. „Nekem muszáj ma oltatni, mert hétvégén anyák napja, és családi program van holnap, nem tudok visszajönni” – jegyzi meg valaki, amire egy húsz éves forma srác azzal válaszol, hogy ja, náluk is ez a helyzet.

De anyámék be vannak oltva. Legalább ők nem fognak belehalni ebbe a fosba

– fogalmaz. A tömegben egyébként feltűnően sok a 20-30 éves, középkorúakat csak elvétve látni. Arra, hogy ki miért éppen Pfizerre vár, változatos érvek hangzanak el. A legtöbben persze azt mondják, különböző krónikus betegségek miatt álltak hét, nyolc vagy akár kilenc órát is a sorban, sokszor a tűző napon, más arról beszél, hogy így biztosan fog tudni külföldre utazni, de akad, aki egyszerűen csak azzal érvel, hogy

Hirdetés

a Pfizer az oltások királya.

Megint más arról vall, hogy valójában szerelemből oltat. Ha ugyanis a Pfizert kapja, szerinte bármikor világgá mehet a szíve választottjával.

Vannak, akiket hirtelenjében elkezdi érdekelni a relativitáselmélet is. „Ha egy óra alatt haladtunk tíz métert, akkor hány óra, amíg eljutunk az oltásig?” – kezdi el firtatni tétován egy fiú, a gyakorlatiasabbak viszont inkább útra kelnek, hogy megnézzék, mi történik előrébb, vagy hogy miért kell oltás előtt átmenni egy zöld sátoron, ahol a hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni. 

Ez amúgy is inkább a kitartóak versenye, annak legalábbis, aki reggel nyolc körül állt be, sikerült 3-4 óra alatt végeznie, a kevésbé szerencsések 7-8 óra várakozás után kapták meg az oltást. Meg kellett torpanni azért is, mert előrevették a várandós anyákat. Egyikük éppen befelé igyekezett, amikor a kapuban álló biztonsági őr a

csókolom, hova tetszik menni ilyen kommandósba’?

kiszólással mordult rá, mielőtt készségesen irányítani kezdte volna. „Persze, arra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/01/oltas-pfizer-pentek-semmelweis-egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata

Egy 36 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata kedden – derül ki a kormányzati …