2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így lehet csökkenteni a gázfogyasztást a hivatalokban

Hirdetés

Így lehet csökkenteni a gázfogyasztást a hivatalokban

Gulyás Gergely a szeptember eleji Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány saját magán kezdi a spórolást: az állami szerveknél, cégeknél 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést írnak elő, és maximum 18 fok lehet az állami intézmények épületeiben, kivéve a szociális és egészségügyi területet.

Boros Péterné lapunk kérdésére elmondta: nagy problémának tartja, hogy a kormány részéről egyoldalúan született a döntés, semmilyen előzetes egyeztetés nem történt az érdekvédelmi szervezetekkel.

Egy olyan szabályról, ami a biztonságos munkavégzés feltételeit érinti, nem politikai, hanem szakmai döntést kellene hozni. A legfontosabb, hogy a munkavégzéshez biztosítva legyen az egészséges munkakörnyezet

– hangsúlyozta az MKKSZ elnöke, hozzátéve: ezzel sérül a jogbiztonság elve.

Hirdetés

Boros Péterné feltette a kérdést, hogy „miért lenne megfelelő a kormánytisztviselőknek 18 fokban ülőmunkát végezni, ha másoknak nem az, milyen alapon történik a megkülönböztetés? Ez egy nagyon rossz ízű dolog.”

Az MKKSZ elnöke kitért arra is, hogy a 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentés elérésével más módon, komplexebb megközelítéssel is lehetne próbálkozni, többek között felmérni a műszaki berendezések, a fűtési rendszerek és a nyílászárók állapotát, ha kell, cserélni azokat, valamint a szakszervezet nyitott arra is, hogy legalább heti egy nap otthoni munkavégzést engedélyezzenek a munkavállalóknak.

Boros Péterné részletezte: a home office csak úgy működhet, hogy a fűtési tehernövekedés ne jelenjen meg a munkavállaló oldalán, ezért szükség esetén kompenzációt kell biztosítani. Emellett szükség van otthoni munkavégzésre alkalmas számítógépre, amelyen lehetővé teszik a belső rendszerek használatát, és van biztonságos védelme ezeknek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte a Kormányinfón, hogy nem támogatják az otthoni munkavégzést.

A szakszervezet elnöke lapunknak arról is beszélt, hiába próbálkoztak a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/26/igy-lehet-csokkenteni-a-gazfogyasztast-a-hivatalokban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétszáz tanár kezd polgári engedetlenségbe pénteken

Hétszáz tanár kezd polgári engedetlenségbe pénteken

Már 71 oktatási intézmény csatlakozott az országos polgári engedetlenséghez, amelyből húsz vidéki. Ezzel csaknem hétszáz, …