2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így kaptam meg a második adag Szputnyikot

Hirdetés

Így kaptam meg a második adag Szputnyikot

Óránként kaptam üzenetet anyukámtól. Az első oltás után aggódott kicsit, de megnyugtattam. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. Azért bevallom, volt bennem félelem, mégis mi van, ha történik valami. Aztán gyorsan elhessegettem ezeket a gondolatokat. Fölösleges mantrázni a rosszat.

Az első élmény után billentyűzetet ragadtam, és leírtam, mit tapasztaltam. Már az oltási behívó is  égből pottyant ajándék volt, maga az oltási folyamat pedig egy hatalmas pozitív meglepetés. Minden szervezetten ment. A legnagyobb öröm mégis az volt, hogy keveset kellett várakoznom. Mert azt nagyon nem szeretek.

Ezzel a reménnyel mentem szombaton a második adagért újra a Honvédkórház K épületéhez. Április 24. 9:30 volt a védőoltási igazolásra írva. Már tíz perccel korábban Pap Károly felőli bejáratnál voltam. Egy idős hölgy lépett be előttem a kapun, gyors kézfertőtlenítés, és robogtunk is a bejárathoz.

Hirdetés

Ugyanaz a férfi várt, mint a múltkor. Mondtam, hogy szputnyikos második oltásra jöttem. Kitöltöttem a hozzájáruló nyilatkozatot, amiről nem tudtam, hogy a második körnél is kell, így megint a helyszínen ikszelgettem. Pár percet vett igénybe a papírmunka, de egyébként tényleg jó, ha magával viszi az ember. A kormányzati tájékoztató oldalról le lehet tölteni, majd kinyomtatni. Ajánlják is, mert gyorsít az oltási folyamaton.

Rutinos kitöltő lévén tudtam, miket kell beírni, így tényleg pillanatok alatt megvoltam vele. Közben körülnéztem, és konstatáltam, hogy szinte senki nincs a helyiségben. Távolabb beszélgetett egymással egy nő és egy férfi. Talán a terasznyitás lehetett a téma, elcsíptem néhány ezzel kapcsolatos szófoszlányt. Ezen mondjuk nekem is járt az eszem. Orbán Viktor nagy bejelentése után tudtam, hogy elmegyek a kedvenc helyemre.

Kitöltöttem a nyilatkozatot, és azzal a lendülettel, ahogy felálltam a székről, be is hívott az asszisztens. Egy másik doktornő oltott. Megkérdezte, hogy az első oltást követően volt-e bármi panaszom. Büszkén mondtam, hogy semmi. Erre ő elégedett tekintettel kijelentette, 

végre egy erős nő.

Elmosolyodtam, jólesett. Leültem, és szabaddá tettem a bal vállam. Észrevétlenül, fájdalommentesen megkaptam a második dózist is. Ahogy egy korábbi oltakozási beszámolóban kollégám leírta, a kombinált, vektoralapú (vagy vivőanyag-alapú) Szputnyik V különlegessége, hogy a vakcina két dózisában két különböző humán adenovírus-vektort alkalmaznak. Az orosz vakcina tehát elősegíti, hogy az immunrendszer antitesteket és vírus ellen ható vérsejteket termeljen, így nyújt védelmet a koronavírus ellen.

9:29-kor már a várakozóponton […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/25/belfold-koronavirus-oltas-masodik-adag-szputnyik-v-honvedkorhaz-beszamolo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …