2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így ellenőrizhető, hogy melyik ajánlásgyűjtő ívén szerepel az aláírásunk

Hirdetés

Így ellenőrizhető, hogy melyik ajánlásgyűjtő ívén szerepel az aláírásunk

Az Országgyűlés 2014 nyarán módosította a választási eljárási törvényt, ennek alapján a választópolgárok tájékoztatást kérhetnek arról, hogy az ellenőrzött ajánlások között szerepel-e olyan, amely az adataikat tartalmazza.

A Nemzeti Választási Iroda a 2022-es országgyűlési választás ajánlásgyűjtő időszakában vezette be a KITAJ elnevezésű online ajánlás-ellenőrzést, a választások tisztaságának elősegítéséért és a közbizalom erősítéséért – adta hírül az MTI.

A választási irodák az ajánlások ellenőrzésekor rögzítik a választási informatikai rendszerben, hogy a választó ajánlott-e jelöltet, és ha igen, melyiket. Erre azért van szükség, mert egy választópolgár ugyan több jelöltet, illetve listát is ajánlhat, de egy jelöltet, listát csak egyszer. Így visszakereshetővé válik, hogy a választópolgár adatai melyik jelölt, illetve lista ellenőrzött ajánlásai között szerepelnek.

Hirdetés

Ha a választó szerint visszaélés gyanúja merül fel, kifogással élhet a választási bizottságnál, illetve a nyomozó hatósághoz fordulhat.

Mivel az irodák csak addig folytatják a leadott ajánlások tételes ellenőrzését, amíg az érvényes ajánlások száma eléri a jelöltséghez, illetve […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/30/ajanlasgyujto-alairas-iv-juniusi-valasztas-ep-adatok-visszaeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …