2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ígéretet tett a kormány: 2024-ben érkezhetnek a visszaváltható PET-palackok

Hirdetés

Ígéretet tett a kormány: 2024-ben érkezhetnek a visszaváltható PET-palackok

Greenpeace Magyarország környezetvédő szervezet 2022. július elsején egy 40 ezer PET-palackból készült ajándékcsomagot küldött Palkovics László környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszternek. Ennél a mennyiségnél több palack fogy el Magyarországon mindössze negyed óra alatt. Ezzel az ajándékcsomaggal egyetemben átnyújtottak egy 55 ezer ember által aláírt petíciót is, amelyben azt kérték a kormánytól, hogy tegye kötelezővé az eldobható italcsomagolások teljeskörű újrahasznosítását.

Emellett pedig kötelezzék arra a gyártókat és a forgalmazókat is, hogy használjanak visszaváltható és újratölthető csomagolásokat – írta a petíció. A csomag átadása után a szervezet egy levelet is írt Palkovics Lászlónak, amely levélre most meg is érkezett a válasz – írja a Greenpeace.

A környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszter azt írja, hogy 2024. január 1-vel életbe lép a kötelező visszaváltási rendszer. A Greenpeace szerint a döntés mindenképpen üdvözítendő, annak ellenére is, hogy egy évet csúszik az eredeti, 2023-as tervekhez képest. Az előzetes várakozások szerint az intézkedésnek köszönhetően nőni fog az újrahasznosítás aránya, ezzel arányosan pedig csökkeni fog a keletkező csomagolási hulladék mennyisége. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/16/kornyezetvedelem-kornyezetkimelo-visszavalthato-pet-palack-muanyag-bolygo-globalis-felmelegedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …