2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Igazságosabb adórendszert és európai minimálbért ígér az ellenzék

Hirdetés

Igazságosabb adórendszert és európai minimálbért ígér az ellenzék

Ilyés Márton, a Momentum elnökségi tagja arról beszélt, hogy kormányváltás esetén az új kabinet nem emelhet adókulcsokat, de az szja rendszerét igazságosabbá kell tenni. Jelenleg ugyanis az EU-s országok között Magyarországon a legmagasabb a minimálbér adóterhelése – indokolta az elképzelést.

A gazdaság felszabadításának az a kulcsa, hogy az állami pénzek, a fejlesztési források, az EU-s pénzek az értékteremtést szolgálják – jelentette ki a politikus. Hozzátette, ehhez integrált fejlesztési terveket hoznak létre a helyi közösségekkel és visszacsatolják a gazdaság vérkeringésébe a leszakadó régiókat. Az a cél, hogy minden magyar felnőtt választhasson a munkalehetőségek közül.

Egy kérdésre azt felelte, hogy alapvetően az adójóváírások rendszerének visszahozásával igyekszenek majd csökkenteni az alacsonyabb jövedelmek adóját, de konkrétumokat egyelőre nem mondott. Ugyanakkor véleménye szerint a károkozóknak meg kell fizetniük tettük társadalmi költségét, ezért folyamatosan napirenden fogják tartani a kérdést.

Varju László, a DK alelnöke úgy fogalmazott:

Hirdetés

Orbán Magyarországán a tisztességes munkának nincs becsülete. A fideszes kevesek már meggazdagodtak, a tisztességes sokak próbálnak túlélni.

Nem meglepő, hogy a kormány a választás előtt elkezd ígérgetni és a minimálbér emeléséről beszélni, de „mindez csak ragtapasz egy nyílt törésre” – mondta a képviselő. Valódi változás csak akkor lesz, ha leváltják a jelenlegi kabinetet és kiharcolják a minden uniós tagállamra és kormányra kötelező érvénnyel bíró európai minimálbért – szögezte le a költségvetési bizottság elnöke.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt mondta, hogy „Orbán Viktor és csapata” több mint tíz éven keresztül azzal versenyzett a világpiacon, hogy a magyar bérszínvonal meglehetősen alacsony. A képviselő kijelentette, hogy

a magyar minimálbért és az átlagos bérszínvonalt is közelíteni kell egy elfogadható európai átlaghoz.

A rendőrök, a tűzoltók és az egészségügyi szakdolgozók számára olyan béremelési programokat kell […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/28/ellenzek-adorendszer-korrupcio-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csak egy macska volt a Heves megyében látni vélt párduc

Csak egy macska volt a Heves megyében látni vélt párduc

Csak egy fekete macska volt az a „párduc”, amelyet Heves megyében, Kerecsend közelében láttak a …