2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Igazi fenevadat vásárolt a honvédség, az első már Magyarországon van

Igazi fenevadat vásárolt a honvédség, az első már Magyarországon van

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, hadtörténész, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének kutatója lapunk kérdésére kifejtette, az A4-es típushoz képest a külsőségekben az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy a torony homlokpáncélja ék alakú, ami növeli a túlélőképességet. A másik, hogy az A7-esen hosszabb a lövegcső, ennek köszönhetően gyorsabb és pontosabb a lövedék.

A szakértő azzal folytatta, hogy belül ennél sokkal több a változás, „például a további páncélozásnak köszönhetően az A7 jelenleg az egyik legjobb védettséggel ellátott harckocsi, emellett rendkívül modern műszerezettséggel rendelkezik. Egy ilyen járműnél a fizikai paraméter egy dolog, az pedig egy másik, hogy konkrétan mire képes az elektronika. Ebben a típusban a vezetőnek is hőképalkotóval felszerelt kamerája van. A harckocsi az észlelés után gyakorlatilag azonnal képes tüzelni, első lövéssel képes leküzdeni az 5-6 kilométerre található célt. A harckocsiparancsnok és az irányzó között modern technikai együttműködés van, a parancsnok is képes a tüzérséget vezetni”.

Somkuti Bálint megjegyezte azt is, hogy már fejlesztik a harckocsi újabb változatát, az A8-as verzióba beépítik a 2A7HU tapasztalatait.

Mire elég 44 harckocsi?

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/31/leopard-harckocsi-tank-hadero-honvedseg-haderofejlesztes-pancelos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagyon gyorsan cserélni kellene a HÉV-szerelvényeket, de a kormány nem tesz semmit

Nagyon gyorsan cserélni kellene a HÉV-szerelvényeket, de a kormány nem tesz semmit

A MÁV 2021-ben kiírt egy járműbeszerzési tendert, de végül eredménytelennek nyilvánították, és azóta se hirdettek …