2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Igaza lesz-e Orbán Viktornak, nyithatnak-e ma a teraszok?

Hirdetés

Igaza lesz-e Orbán Viktornak, nyithatnak-e ma a teraszok?

Szerdán vagy csütörtökön nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és fél millió beoltott – jelentette be egy hete szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor.

A kormány az újranyitás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottban határozta meg. Ha ezt elérjük, és reményeim szerint a következő hét közepén szerdán, csütörtökön ez meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját 

– mondta a miniszterelnök.

Amennyiben számításai helyesek voltak, akkor pénteken (holnap) vagy szombaton nyithatnak a teraszok. 

Hirdetés

Pár nappal későbbre tette az újrakezdést Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, aki  vasárnap az M1-en azt mondta, hogy csak ezen a hétvégén nyithatnak meg a teraszok.  

Természetesen egyelőre mi sem tudjuk pontosan, hogy mikorra várható az említett nyitás, de a 3,5 millió beoltott elérését az eddig közzétett adatokból kikövetkeztethetjük, s az biztos, hogy idehaza felpezsdült az élet, az éttermek, kocsmák, klubok gőzerővel elkezdtek dolgozni azon, hogy a bejelentést követően rögtön nyithassanak.

Hivatalos bejelentések szerint Magyarországra a héten több új vakcinaszállítmány érkezik (Modernából 68 ezer, AstraZenecából 72 ezer, Pfizerből 248 ezer, Szputnyikból 100 ezer, valamint 600 ezer adag kínai Sinopharm). A hivatalos statisztikák szerint ebben az összevetésben nagyon jól áll Magyarország, hiszen száz felnőtt lakosra 65 beérkezett vakcina jut nálunk, ez a legtöbb az Európai Unióban, míg Lettországban és Bulgáriában ez az érték húsz körüli. A szakemberek szerint a keleti vakcinák miatt ilyen fényes ez a statisztika: a Magyarországra eddig érkezett  5,2 millió adag oltóanyagból 2,3 milliót tesz ki a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V.

A legfrissebb <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/22/igaza-lesz-e-orban-viktornak-nyithatnak-e-ma-a-teraszok-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …