2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Időjárási rekordokat döntött meg a pénteki vihar

Hirdetés

Időjárási rekordokat döntött meg a pénteki vihar

Pusztító erejű vihar csapott le Magyarországra pénteken. Baranya vármegyében tizenhárom, Csongrád-Csanád vármegyében pedig négy településen nem volt áram az elektromos vezetékre dőlt fák miatt. Az erős szélben egy autóbusz is felborult Békés vármegyében.

A balesetben többen megsérültek. Szentesen tornádó ért földet. Rengeteg út vált járhatatlanná, több épület megrongálódott. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Az Északi-középhegységben pénteken jellemzően 20 milliméter feletti mennyiségű csapadék hullott, de a kékestetői meteorológiai állomáson 80,5 millimétert mértek. Az értékekkel megdőlt az erre a napra vonatkozó legnagyobb csapadékösszeg rekordja, letaszítva a trónról a korábbi csúcstartó Farkasgyepüt, ahol 1929-ben ugyanezen a napon 62 millimétert regisztráltak – ismertette az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményét. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/29/idojaras-orszagos-rekordok-vihar-magyarorszag.eso-szel-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …