2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Húszból csak egy ember jut be a magyar diplomataképzésbe

Húszból csak egy ember jut be a magyar diplomataképzésbe

Arról már évekkel ezelőtt lehetett hallani, hogy újjászervezné a hazai diplomataképzést a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A két intézmény ambiciózus terveiről beszélt a szakma: neves amerikai, brit, német, sőt kínai szakértőkkel, aktív diplomatákkal indult volna a program. 

A Magyar Diplomáciai Akadémia két képzése múlt hét kedden indult el az NKE-n, a Ludovikán tartott évnyitó ünnepségen Pacsay-Tomassich Orsolya, külügyi és külgazdasági államtitkár elmondta: a hazai diplomáciatörténet mérföldköve az önálló, független diplomáciai akadémia létrejötte, korábban ugyanis mindig nagyhatalmi befolyás alatt álló intézmény képezte a hazai diplomatákat. Az évnyitón Koltay András, az NKE rektora kiemelte: az egyetem feladata, hogy a magyar állam számára képezzen Magyarország és a világ dolgaiban korszerű tudással eligazodó, önálló döntéshozatalra képes, kellően művelt, szellemileg és fizikailag felkészült hallgatókat.

Mindkét Program egyelőre elsősorban magyar oktatókkal indul el, a koronavírus-járvány ugyanis módosította az eredeti terveket.

Pacsay-Tomassich Orsolya

Pacsay-Tomassich Orsolya

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Koltay András az Index megkeresésére elmondta, a távlati terv továbbra is az, hogy az előadók jelentős része külföldi legyen. – Több nagynevű, tekintélyes szakember bevonásával számolunk, az oktatói gárda országos lefedettségű, a terület legkiválóbb hazai szakértői részt vesznek a képzésben – mondta az egyetem vezetője.

Hozzátette, ha a járványhelyzet nem javul, a külföldi előadók kizárólag online tartják majd meg óráikat de a képzésen kívüli szakmai- és vitafórumokon is számos vendéget fogadnak majd.

Míg a Diplomáciai Vezetőképző Programon belépési követelmény a köz- és államigazgatásban szerzett, hatéves nemzetközi vagy diplomáciához kapcsolódó munkaköri tapasztalat, addig a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/21/koltay_diplomatakepzo_felveteli/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Mintha nem is Magyarországon lennénk – mondta az Indexnek a 3-as metró déli szakaszának tegnapi …