2021. január 26., keddMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2021.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hű, de kínos, hű, de kínos!

Hirdetés

Hű, de kínos, hű, de kínos!

Bár a politikai napirendet döntő részben idén a koronavírus-járvány határozta meg, a hazai közéletet figyelemmel követők 2020-ban is találkozhattak igazán nagy botrányokkal, kínos lebukásokkal, amelyek ideig-óráig mégis képesek voltak tematizálni a közbeszédet. Most ezekből szemlézünk. 

Gyűjtésünk szubjektív szempontokon alapszik, nem ejtünk most szót a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult tiltakozásról, Dúró Dóra könyvdarálásáról, Demeter Szilárd botrányt keltő írásáról sem. Most olyan „banánhéjakról” írunk, amelyeken el is csúsztak a hazai közélet szereplői. 

Perui pornó 

Kaleta Gábor pedofilügyéről az Index számolt be először még februárban. Kiderült ugyanis, hogy a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza Magyarországra, miután 19 ezer gyermekpornográf képet találtak a számítógépén. A külföldi hatóságok egy nemzetközi pedofilhálózatra csaptak le világszerte, így értek el a szálak Kaletához is.

Hirdetés

A volt perui nagykövetet végül a nyáron egy év (két év hat hónapra) felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a magyar bíróság. Az ítélet után először enyhítésért fellebbezett az ügyvédjével, de az ügyből olyan országos botrány lett, hogy végül ezt visszavonták, így az első fokon kiszabott büntetés jogerőssé vált. 

Kaleta Gábor

Kaleta Gábor

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Álmentős videó

Az egész magyar sajtó beszámolt arról a videóról, amelyet az MSZP készített és töltött fel a közösségi oldalára. Ebben Korózs Lajos, a szocialisták parlamenti képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélgetett Németh Athinával, egy magára mentőtisztként hivatkozó nővel a kormány által elrendelt kórházkiürítés állítólagos áldozatairól. 

Németh Athina azt állította, hogy tíz ápolt betegéből kilenc meghalt a kórházból való hazaszállításuk után néhány napon belül. Az Országos Mentőszolgálat erre közleményben reagált, amelyben azt írták, hogy a magát mentőtisztnek kiadó nő nem szerepel a nyilvántartásukban, így náluk biztosan nem dolgozik. Az MSZP ugyan eltávolította a videót a közösségi oldaláról, később Korózs Lajos az ATV egyik műsorában mégis újra együtt szerepelt Németh Athinával, ahol kiállt a nyilvánosságra hozott ügy mellett. 

Végül a nőről kiderült, hogy valójában semmi köze nincs az egészségügyhöz, sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem más szervezetnél nem dolgozott korábban, ráadásul rémhírterjesztés miatt nyomozás is indult a szocialisták álmentős videója miatt. 

Az MSZP ugyan kitartott a nyilvánosságban amellett, hogy ők nem hibáztak, őket is megtévesztették, és semmilyen személyi konzekvenciája nem lett a dolognak, a szocialistákra mégis ráégett az ügy. 

A bitcoinbányász

Októberben a rendőrség <a href="https://index.hu/belfold/2020/10/16/aramlopas_hazkutatas_demokratikus_koalicio_erzsebetvaros_lemondas/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/31/ot_kinos_lebukas_a_magyar_politika_2020-as_evadabol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tanárok jobban bíznak a vakcinában, mint a társadalom

A tanárok jobban bíznak a vakcinában, mint a társadalom

A pedagógusok körében magasabb az oltási hajlandóság, mint a magyar társadalomban − derül ki a Pedagógusok …