2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hornung Ágnes: A kormány fő stratégiai célja a tehetségek támogatása

Hirdetés

Hornung Ágnes: A kormány fő stratégiai célja a tehetségek támogatása

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy idén a nehézségek ellenére is a tavalyihoz hasonló összeggel járul hozzá a programhoz a központi költségvetés, 4,3 milliárd forinttal, emellett pedig bárki felajánlhatja adója egy százalékát erre a célra. Az elmúlt 14 évben az adófizetők 17,5 milliárd forinttal támogatták a programot, ami nagyon nagy segítség volt – jelentette ki az államtitkár. Hozzáfűzte, ez az úgynevezett “második egy százalék”. Az a négyjegyű szám pedig, amit a Nemzeti Tehetség Program támogatásához be kell írni, 1823, “az egyik legnagyobb magyar tehetség, Petőfi Sándor születési éve” – fogalmazott Hornung Ágnes. Közölte: a támogatásra bárki jelentkezhet, minden területről várják a tehetséges fiatalokat, 8-tól 35 éves korig. Személyek ösztöndíjakon keresztül kaphatnak közvetlen támogatást, de köznevelési intézmények, egyházi és civil szervezetek is jelentkezhetnek. A pályázat tavasszal nyílik meg, harminc nap áll majd rendelkezésre a jelentkezéshez – mondta Hornung Ágnes. Magánszemélyek az Év Tehetsége Díjra és a Start-programra pályázhatnak, az intézmények pedig olyan támogatást nyerhetnek el, amiből ők támogathatják a tehetségeket változatos formában – fejtette ki az államtitkár. Hozzátette, idén különösen várják az intézmények jelentkezését, hiszen nagyon fontos, hogy a fiataloknak legyenek segítői, “a közösségek még inkább ki tudják hozni belőlük a tehetséget”. Hornung Ágnes kitért arra is, hogy az idei fővédnök Boros Misi, a 19 éves, Junior Prima díjas zongoraművész és “fantasztikus személyiség, aki nagy lelkesedéssel vállalta el” a fővédnökséget.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230305-a-kormany-strategiai-celja-a-fiatal-tehetsegek-tamogatasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

A tájékoztatás szerint a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó InterCity elgázolt egy embert Pilis és …