2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hornung Ágnes: A kormány elkötelezett a tehetségek támogatása mellett

Hirdetés

Hornung Ágnes: A kormány elkötelezett a tehetségek támogatása mellett

Hornung Ágnes köszöntőjében kiemelte: nincs olyan nemzet a világon, amely megengedhetné a magának azt a luxust, hogy ne foglalkozzon a talentumaival. Magyarország kormánya hosszú ideje elkötelezett a tehetségek támogatása mellett, hiszen a nemzet kiválóságai azok, akiken keresztül a jövő reménye a jelenben is megnyilvánul – közölte. Hornung Ágnes ezért közös nemzeti érdeknek és hosszútávú befektetésnek nevezte a fiatalok felkarolását, tehetségük kibontakoztatását. 

A Bonis Bona díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. Idén heten kaptak életműdíjat: Aczél Petra Katalin, Bagi István, Balogh Sándor, Grauszman László (posztumusz díjazott), Havass Miklós Elemér, Schiller-Kertész Judit és Zombori Béla. Rajtuk kívül elismerést vehetett át ötven tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember, intézményi képviselő is.

A Tehetségbarát önkormányzat díjat idén hat önkormányzat nyerte el: Bakonysárkány, Dombóvár, Hajdúnánás, Orosháza, Nagykanizsa és Budapest XVI. kerületének helyhatósága.
Az ünnepi műsorban Boros Misi Junior Prima-díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjjal kitüntetett zongoraművész, az NTP egyszázalékos kampányának idei védnöke és a tavaly Kiváló tehetséggondozó szervezet díjat elnyert Common Vibe együttes lépett fel.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230516-kormany-tamogasata-tehetsegek-hornung-agnas.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: A kormány új programmal támogatja a magyar cégeket

A külügyminiszter aláhúzta: Magyarország lakosságszám tekintetében 95. a világon, az exportteljesítményével viszont a 34. helyen …