2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Horn Gábor és érdekeltségei behálózták a baloldalt

Hirdetés

Horn Gábor és érdekeltségei behálózták a baloldalt

Korábbi cikküket felidézve azt írják: a Publicus mellett a Republikon Intézet is több szerződést kötött a baloldali vezetésű XIV. kerületben, s ezekben PR és tanácsadói feladatok ellátását vállalták – összesen mintegy 30 millió forintért. A cég Horn Gábor ex-SZDSZ-es politikus alapítványáé és egy régi barátja, Hann Péter vezeti, akivel 1990-ben együtt hozták össze a Budapesti Közgazdasági Politechnikumot.

Hann 2011. január 24-től 2019.szeptember 1-ig volt a Weber und Mill Kft. ügyvezetője. A társaság a 2014-es országgyűlési kampány idején hívta fel magára a figyelmet egy botrányos videóval. A film a szocialisták megrendelésére készült, akiknek akkor éppen a – volt koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkárként – bennfentesnek is tekinthető Horn Gábor-féle Republikon készített elemzéseket, többek között arról, milyen üzenetekkel kéne operálniuk.

Végül Király Dávidról ejtett néhány szót az Adatradar. Mint írják, a Republikon Intézet honlapja szerint ő a társaság Budapest Műhelyének vezetője; 2016 óta van a cégnél. Mint ismert, 2020 februárjában Horváth Csaba és a XIV. kerületi képviselő-testület baloldali többsége arra utasította a Zuglói Városgazdálkodási Zrt-t, hogy alapítsa meg a már fent említett ZIM-et. A médiacég élére előbb Murányi Marcell, majd annak halála után, 2021. március 16-tól Király Dávid került, s mint kommunikációs referens, ő szerepel az önkormányzat és a Republikon Intézet az évi szerződésében kapcsolattartóként. Így elmondható: a megbízónak és a megbízottnak is dolgozott.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221117-horn-gabor-szdsz-osszefonodasok-adatradar.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kovács Zoltán: A valóság a mi oldalunkon áll

Kovács Zoltán: A valóság a mi oldalunkon áll

A nemzeti konzultáció mindenkinek lehetővé teszi, hogy elmondja a véleményét – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kovács …