2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hogyan védekezzünk a poloskák ellen?

Hogyan védekezzünk a poloskák ellen?

Az utóbbi években egyre gyakoribbak a poloskainváziókról szóló híradások, amelyekben hol szörnyen kellemetlen, csípő-maró ágyi poloskák „támadásáról”, hol lakásokat és házakat ostromló büdös bogarakról olvashatunk beszámolókat.

A lakosságot érintő poloskaszezon az őszi napéjegyenlőségre, szeptember utolsó dekádjára–október elejére tehető, ekkor a rovarok megrohamozzák a lakásokat. Mezőgazdasági oldalról nézve azonban már javában tart, így a termesztett növényeken, gyümölcsféléken jó ideje találkozni velük – fogalmazott az InfoRádiónak Vétek Gábor, a Szent István Egyetem rovartani tanszékének docense.

A poloskák lakásokban való jelenlétét az magyarázza, hogy behurcolt-betelepedett idegenhonos, itthon invazív fajnak számító poloskafajok között több olyan is van, amely a hidegebb időszak közeledtével kisebb-nagyobb tömegben beköltözik a lakásokba, és rejtett zugokba húzódik, vagy azt keresve mozog, és ilyenkor találkozik a lakókkal. Az invazív címeres poloskák (de nevezik vándorpoloskának és Nezara viridulának) közül a legnagyobb számban a barnás színű ázsiai márványpoloskával, valamint a zöld színű, Kelet-Afrikából származó, hozzánk Dél-Európából érkező zöld vándorpoloskával találkozhatunk Magyarországon. Megjelent már az Észak-Amerikából behurcolt nyugati levéllábú poloska is, amely azonban egyelőre kevésbé elterjedt, így a mostani felmérés segíthet megtudni, hol található meg az országban.

Mivel a poloskák bűzmirigyük váladékával védekeznek, ez további konfliktusokat okoz, ugyanis rendkívül irritáló szaggal állnak bosszút halálukért.

Egy-két évtizede szinte még ismeretlenek voltak Magyarországon, mostanra azonban egyre több helyen jelennek meg. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/05/hogyan_vedekezzunk_a_poloskak_ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hadházy Ákos elővett mindenkit, aki nem ment el tüntetni az MTVA székházához

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-posztban fejtette ki nézeteit azzal kapcsolatban, hogy az általa szervezett, a …