2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hogyan fogott kezet, és ki üdvözölte Orbán Viktort az EU-csúcson?

Hirdetés

Hogyan fogott kezet, és ki üdvözölte Orbán Viktort az EU-csúcson?

Egy a valóság, ezer a ruhája. Ezt a közismert megállapítást támasztotta alá a magyar miniszterelnök brüsszeli látogatásáról tudósító sajtófotók hazai magyarázata és értelmezése. A magyar közélet végletes szétszakítottsága miatt ezúttal az Európai Parlamentben készült fényképfelvételekkel igyekezett a kormányoldalt cáfolni, ellenzéke pedig alátámasztani azt a feltevést, hogy az orosz–ukrán konfliktusban elfoglalt magyar álláspont teljesen elszigetelte Brüsszelben Orbán Viktort.

A világhálón terjedő, egyik beszédesnek tekintett fotót – mely az ülésteremben magányosan üldögélő magyar miniszterelnököt mutatja –, Márki-Zay Péter is megosztotta közösségi oldalán.

Hirdetés

Az ellenzéki összefogás vesztes miniszterelnök-jelöltje ugyan nem kommentálta a fényképfelvételt, a bejegyzés (Orbán Viktorra nézve kedvezőtlen) üzenetközvetítő erejét azonban világosan jelezte, hogy Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szükségét érezte, hogy a képhez semmilyen módon nem kapcsolódó 4 milliárd dollár külföldről származó támogatás ügyének felemlegetésével reagáljon.

A valóságértelmezés fideszes narratívája sem késlekedett sokáig, a miniszterelnök közösségi oldalán olyan felvételt posztoltak, amelyen a Brüsszelbe látogató ukrán elnök, szemlesütve, már-már alázatosan hajlongva fog kezet az őrá férfias nyíltsággal tekintő Orbán Viktorral. Az Egy hosszú nap éjszakája című albumban szereplő többi fotóval a miniszterelnök stábja azt is cáfolni kívánja, hogy az európai színtéren elszigetelődött volna Orbán Viktor. Erről tanúskodik a jókedvűnek tűnő  <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/11/sajtofoto-orban-viktor-brusszel-kezfogas-miniszterelnok-zelenszkij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így emlékezik Ragályi Elemérre a Filmio

Zolnay Pál rendező és Ragályi Elemér operatőr Fotográfia (1972) című filmje a fikciós dokumentumfilmek csúcsalkotása, …