2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hogyan érvényes a munkáltatói igazolás és mikor rendelhetek online?

Hirdetés

Hogyan érvényes a munkáltatói igazolás és mikor rendelhetek online?

Életbe léptek a korlátozások, amelyek ezentúl legkevesebb harminc napig keretbe foglalják az életünket. A Magyar Közlönyben megjelentek a részletek, ám még mindig sok a kérdőjel, hogyan is kell ezeket a mindennapokban értelmezni. Sorozatunkban olvasóink leggyakoribb kínzó kérdéseire válaszolunk, ezúttal a munkáltatói igazolásoknak, illetve az élelmiszer-és az ételrendelések lehetőségeinek járt utána az Index.

1. Az egyéni vállalkozó írhat-e saját magának munkáltatói igazolást?

Az egyéni vállalkozók saját maguknak állíthatják ki a munkáltatói igazolást – válaszolta az Index kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont. Ezt megerősítette Kordás László, a Szakszervezeti Szövetség elnöke is, akik szerdán egyeztettek a kormánnyal az ügyben.

2. Ki és mikor kérheti el a munkáltatói igazolást?

Hirdetés

Az Operatív Törzs szerint a kijárási korlátozások miatt, ha este 8 és reggel 5 között az utcán tartózkodunk, a munkáltatói igazolást elkérhetik a rendőrök. Az igazolást a munkavállalónak magánál kel tartania. Ha rendőri intézkedés alanyává válunk, az igazolást át kell adnunk a rendőröknek.

3. Este 8 óra után autóval mennék a páromért, vagy munkába vinném a kijárási korlátozás ideje alatt. Az ő munkáltatói igazolása elegendő ebben az esetben?

Nem. A rendelet szerint a munkáltatói igazolás csak arra érvényes, aki azt a munkáltatójától a munkavégzésért kapta. Áthidaló megoldás lehet a közösségi közlekedés, a BKK tájékoztatása szerint nappali menetrendjük nem változik, az éjszakai járatokon péntektől azonban új menetrend lép életbe.

Ha a taxizást választanánk, a taxitársaságok továbbra is az utasok rendelkezésére állnak este 8 és reggel 5 között is. Rendőri igazoltatásnál a taxis szolgáltatása ilyenkor munkavégzésnek számít, az utasnak viszont igazolnia kell, hogy munkából utazik hazafele, vagy éppen munkába tart.

4. Milyen papír felel meg igazolásként? Csak a kormányzati honlapra felkerült munkáltatói igazolást fogadják el?

Az Indexnek válaszoló munkajogászok szerint a formátum lehet egyéni, nem kötelező a kormány által megadott verziót használni. A lényeg, hogy a tartalmi elemek szerepeljenek benne, köztük

  • a személyi adatok, amelyekkel a munkavállaló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/munkaltatoi_igazolas_online_rendeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Frontális ütközés a ferihegyi gyorsforgalmi úton, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták

Frontális ütközés a ferihegyi gyorsforgalmi úton, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták

A karambol a repülőtérre vezető úton, a KÖKI Terminálnál történt, ahol a kihajtók miatt sebességkorlátozás …