2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hógolyócsatázni fog ma az ország

Hirdetés

Hógolyócsatázni fog ma az ország

Hajnalban többfelé befelhősödött az ég, ami csökkentette a reggeli fagy erősségét. De még mielőtt megérkeztek volna a felhők, több helyen mélyre zuhant a hőmérséklet: a rendszeres hidegrekordokkal büszkélkedő Zabarban –9,4 fok volt a mélypont.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken napközben mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, aminek a hatására egyrészt sokfelé kell kiadós csapadékra számítani, másrészt a ciklon hátoldalán északnyugatira, északira forduló áramlással hidegebb levegő is érkezik nyugati megyéink fölé, így ott egyre több helyen válthat át a halmazállapot havas esőre, majd hóra. 

A hóhelyzet meglehetősen bizonytalan, aminek a szemléltetésére két időjárási modell, az AROME és az ECMWF csapadékhalmazállapot-valószínűség előrejelzései is láthatóak a térképeken, ahol kék színek esetén hó, barna színeknél vegyes, zöldeknél pedig eső a legvalószínűbb halmazállapot, és minél sötétebb, annál intenzívebb lehet a csapadék.

Ezek alapján elmondható, hogy előbb a nyugati határ térségében válthat át a csapadék halmazállapota havas esőre, hóra, majd napközben a Dunántúl nyugati, északnyugati részén egyre többfelé hullhat vizes, tapadó hó. A délutáni, esti órákban már a Dunántúli-középhegység és az Északi-középhegység magasabb csúcsain is lehet havazásra számítani, majd késő este a csapadékzóna észak felé távozik térségünkből.

Hirdetés

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/26/idojaras-ho-havazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyukakat fúrtak és gázolajat öntöttek bele – brutálisan megrongálták a 70 éves demecseri platánt

Barbárság Demecseren. Hét évtizede áll a Szabolcs megyei településen egy platánfa, amit a minap vandálok …