2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hódmezővásárhelyen megtartották az első űrszelvény-próbát

Hirdetés

Hódmezővásárhelyen megtartották az első űrszelvény-próbát

Két tram-train együttes tesztjével megtartották az úgynevezett űrszelvény-próbát. Ennek az a lényege, hogy kiderüljön, elfér-e egymás mellett a legszűkebb helyeken is két szerelvény. A Stadler hibrid járművei sikeresen átmentek a vizsgán – adta hírül közösségi oldalán Lázár János.

???????? Ilyen hosszú tram-train
még nem járt ????Hódmezővásárhelyen!
Egyszerre két szerelvényt is teszteltek a városban.
☝️A biztonság a legfontosabb!

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2021. április 19., hétfő

A tram-train kormánybiztosa előzőleg arról is beszámolt, hogy a két szerelvény összecsatolva is végigtekergőzte Hódmezővásárhelyt. Az összesen 74 méteres villamoskígyó abszolút hosszúságrekordnak számít, de persze nem ez volt a kísérlet lényege. A váltóállítások mellett az úgynevezett ellenmenet kizárását tesztelték, vagyis azt, hogy véletlenül se fordulhasson elő olyan, amikor a szerelvények az egyvágányú szakaszon szembe mennek egymással. A megyei jogú városban csak három helyen – a helyi szakasz két végpontján és az Andrássy úton – kétvágányú a vasútvillamos pályája, a többi részen végig egy sínpáron közlekednek a vonatok.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/26/tramtrain-hodmezovasarhely-lazar-urszelveny-proba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …