2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hodász atya arról írt, hogy többször is szexuálisan zaklatta egy pap

Hirdetés

Hodász atya arról írt, hogy többször is szexuálisan zaklatta egy pap

Hodász András felidézte, hogy egy baráti sörözés alkalmával szóba került a szexuális abúzus, és hogy ki mit tehet a gyermekek védelme érdekében. Véleménye azonban gyökeres ellentéte volt annak, amit a társaság egy másik tagja gondolt az ügyről.

Hodász András szerint az edukáció és a bensőséges családi légkör a meghatározó, valamint hogy a gyermek bármikor beszélhessen arról, ami foglalkoztatja. A másik fél azonban úgy gondolta, az ilyenekről nem szabad beszélgetni a gyerekekkel, mert ezzel csak felhívjuk a figyelmét a témára. „Amúgy a legtöbb, amit tehetünk, hogy jó keresztény iskolába adjuk” – tette hozzá az illető. 

Végül hatalmas vita kerekedett, és Hodász András úgy fogalmazott: egy ponton „elszakadt valami” benne. Artikulálatlanul üvölteni kezdett, felpattant az asztaltól, és a földhöz vágta az első dolgot, ami a kezébe akadt. Majd visszazuhant a helyére, és percekig megállíthatatlanul zokogott. 

Rájött, a magyarázatot máshol kell keresni, itt, ebben az esetben ő is érintett:

Hirdetés

kamaszkorában több alkalommal szexuális visszaélést követtek el vele szemben is.

Évekkel később elmondta a szüleinek a történteket, akik úgy reagáltak: furcsának találták, hogy olyan sokat találkozik azzal a pappal, akiről amúgy hallották is, hogy valami nincs rendben vele, és gyanúsan sok fiatal fiú van körülötte állandóan, de nem tudták, mit tehetnének.

Hodász András bevallotta, dühös volt a szüleire a naivitásuk miatt és a felelősséghárító tehetetlenségükért. Szerinte a szüleinek az lett volna a dolguk, hogy mindent megtegyenek azért, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/11/hodasz-andras-katolikus-pap-molesztalas-visszaeles-zaklatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Szonda Éva

Életének 65. évében hosszú, súlyos betegség után meghalt Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház …