2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hodász András: A pápa nem azért jön, hogy megerősítse a kormány üzeneteit

Hirdetés

Hodász András: A pápa nem azért jön, hogy megerősítse a kormány üzeneteit

Az online magazin szerint Ferenc pápa nem politikai és egyéb érdekek miatt érkezik Magyarországra, hanem „lelkipásztori céllal jön, és nem egy belterjes körhöz”, hanem az egész nemzethez kíván szólni, minden magyar emberrel szívesen találkozna.

Hodász András az ATV műsorában elmondta: a kampánnyal szeretnék felhangosítani a katolikus egyházfő üzeneteit, mert azt tapasztalták, hogy a magyar társadalomban nagyon sokat vitatkoznak arról, a pápa miért jön, miért éppen most jön, miért hozzánk.

A budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia korábbi plébánosa szerint nem figyelünk eléggé arra, amit a katolikus egyházfő mond, pedig „Ferenc pápában éppen az a fantasztikus, hogy jó értelemben vett progresszív és prófétai üzenetekkel alakítja a jövő egyházának képét”; az egyház tanítását mondja el a mai korban az élet mai problémáira.

Arról is beszélt Hodász András, hogy szerinte a magyarok hajlamosak túlgondolni a saját jelentőségüket, és azt gondolják: „Ez valami nagyon különleges dolog, hogy hozzánk eljön” a pápa. A Szemlélek magazin szerzője biztos benne: a pápa nem azért látogat Magyarországra, hogy megerősítse a kormány üzeneteit, és nem is azért jön, hogy a megváltója legyen az ellenzéknek. „Nem politikusként jön, hanem lelkipásztorként az ő nyájához, a katolikusokhoz” – szögezte le.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mennyire ismerhetik a pápát objektíven, Hodász András kifejtette: szerinte mi, magyarok megpróbáljuk Ferenc pápát is

lerántani a kis hétköznapi biliviharainknak szintjére.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/hodasz-andras-szemlelek-papalatogatas-2023-ferenc-papa-katolikus-egyhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A háborúpárti EP-képviselők nem tudják elfogadni Magyarország békepárti álláspontját

Hidvéghi Balázs azzal összefüggésben, hogy az EP brüsszeli plenáris ülésén Magyarországot elítélő állásfoglalást fogadott el, …