2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hivatalosan is Sándor-palotára nevezik át a Köztársasági Elnöki Hivatalt

Hirdetés

Hivatalosan is Sándor-palotára nevezik át a Köztársasági Elnöki Hivatalt

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nevével fémjelzett törvényjavaslat gyakorlatilag szabad kezet ad az államfőnek, hogy az Alaptörvényben biztosított hatáskörével élve szabadon kialakíthassa hivatalának szervezetét. Az indoklás szerint a törvényjavaslat célja annak lehetővé tétele, hogy a köztársasági elnök a Sándor-palota vezetői struktúrájának, valamint szervezeti és működési rendjének kialakítása során ténylegesen gyakorolhassa azt a szervezetalakítási szabadságot, amely őt az Alaptörvény alapján megilleti.

Indexszel korrigált összeg

A köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CX. törvény módosítása egyértelműsíti:

A köztársasági elnököt feladatainak ellátásában hivatal segíti. A köztársasági elnök hivatalának elnevezése Sándor-palota.

A jogszabály, amely előreláthatóan 2023. június 1-jén lép hatályba, biztosítja a személyi juttatások értékállóságát. Az indítvány szerint ugyanis a Sándor-palota központi költségvetési törvény szerinti személyi juttatások kiemelt előirányzata összegét úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet kevesebb, mint a tárgyévet megelőző évre vonatkozó előirányzatnak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, a bruttó átlagkeresetek éves növekedését kimutató kereseti indexszel korrigált összege.

Hirdetés

A törvényjavaslat pontosítja a megválasztott, esküt tett, de még hivatalba nem lépett köztársasági elnök jogállását és juttatásait.

E szerint a hivatalba lépés előtt álló köztársasági elnök lakáshasználatra nem jogosult, munkáját ugyanakkor magasabb létszámú (ez eddig három helyett öt fős) titkárság segítheti. A javaslat alapján a titkárságot és az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/26/koztarsasagi-elnok-sandor-palota-torvenyjavaslat-tiszteletdij-szemelyvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az ötös lottó 22. heti …