2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hitetlenkedett Karácsony Gergely, a kormány megcáfolta

Hirdetés

Hitetlenkedett Karácsony Gergely, a kormány megcáfolta

Nemcsak szóban tett ígéretet a 3000 ezer milliárd forintos uniós forrás felhasználásáról Karácsony Gergelynek az Orbán-kormány, írásban is rögzítette ezt.

A főváros vezetése és a kabinet még március 25-én tárgyalt a Budapestnek járó pénzek felhasználásáról a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) ülésén, ami után mint ismert, a főpolgármester hosszú Facebook-posztban fakadt ki. A többi között azt írta, akkor tekinti érvényesnek a megegyezést, ha az Orbán-kormány hivatalos dokumentumot ad ki erről.

Hiszem, ha látom

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki most saját szemével is meggyőződhet erről, hiszen a megállapodás minden részlete elérhető a 2021. március 31-én megjelent Hivatalos Értesítőben.

Hirdetés

Karácsony Gergely az ülés után arról is írt, hogy szerinte az Orbán-kormánynak nem úgy kéne tennie, mintha valamiféle kegyet gyakorolna azzal, hogy Budapestnek is ad pénzt az uniós helyreállítási alapból, valamint a következő hét évre szóló uniós költségvetésből, hanem szerinte ez egy „juss”, amely jár a budapestieknek. A zöldinfrastruktúrát és az egészségügy fejlesztését, valamint a pesti fonódó villamos fejlesztését, a lakhatási támogatások bevezetését említette prioritásként.

A hivatalos dokumentum tanúsága szerint az Orbán- kormány támogatja Karácsony Gergely törekvéseit, sőt, vállalja és finanszírozza a rakpart megújítását a főváros által korábban elkészített tervek szerint néhány más projekttel, így például a Budai Fonódó villamoshálózat folytatásával együtt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/02/unios-forras-budapest-karacsony-gergely-kormany-hiszem-ha-latom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Április 17-től ismét megnyitják kapuikat az Esztergom-Budapesti főegyházmegye katolikus templomai – adta közre Erdő Péter bíboros, prímás …