2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hiller István: A politika a mai oktatásügyben „szereptévesztésben” van

Hirdetés

Hiller István: A politika a mai oktatásügyben „szereptévesztésben” van

A pedagógus béremelés szükséges, de nem elégséges ahhoz, hogy a magyar közoktatás jobb állapotba kerüljön. Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője, volt oktatási minisztere az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, az ellenzéket azzal vádolják, hogy akadályozza az ország Brüsszellel való megállapodását, következésképp az unió társfinanszírozóként nem tud beszállni a pedagógusok béremelésébe. Ezt a politikus visszautasította, azt hangsúlyozva, hogy a magyar pedagógusok bérét a magyar központi költségvetés kell, hogy állja. Lehet, hogy most Brüsszel (becslések szerint) 50 százalékos arányban hozzájárul bérük felzárkóztatásához, ám azt hangsúlyozta, hogy amikor már kialakul a már megemelt bér rendszere, annak a teljes összegű fenntartása a központi költségvetésre hárul.

„Ha a kormány a saját maga által vállalt eredeti ígéretét betartotta volna, akkor ma nagyjából 90 százalékkal lenne magasabb a pedagógusok bére a jelenleginél” – húzta alá.

Hiller István szerint a Nemzeti alaptantervet hatályon kívül kell helyezni, és elővenni a Csépe Valéria által készített alternatív tananyagot. Ez átmenetileg megfelelő lenne.

Hirdetés

Az oktatáspolitikus mai közleményében megfogalmazott javaslata szerint csökkenteni kell a pedagógusok és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/17/hiller-istvan-oktatas-pedagogus-berek-koltsegvetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …