2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hidvéghi Balázs: Az EP-álláspont csak meghosszabbítja a migrációs krízist

Hirdetés

Hidvéghi Balázs: Az EP-álláspont csak meghosszabbítja a migrációs krízist

A politikus kiemelte, hogy nyolc éve, a migrációs krízis kezdete óta az EP álláspont ugyanazokat a nem működő megoldásokat erőlteti: az elosztást és annak a rögzítését, hogy az Európába érkezőket különböző tagállamoknak kell befogadnia. Megjegyezte, Olaszországban szükségállapotot hirdettek a tarthatatlan helyzet miatt, mert háromszor-négyszer annyian érkeznek a Földközi-tengeren keresztül az olasz partokhoz, mint egy évvel korábban.

Hidvéghi Balázs szerint az igazi megoldás, az embercsempészet és az illegális belépési kísérletek visszaszorításának kezdete az lenne, ha a határvédelemre helyeznék a hangsúlyt, illetve azt az alaptételt rögzítenék végre, hogy illegálisan, törvénysértő módon nem lehet az Európai Unióba (EU) jönni, és ha valaki így érkezik, azt visszaszállítják oda, ahonnan elindult.

Ahogy Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője fogalmazott korábban, az egész mocsár lecsapolására van szükség. Átfogó változás kell, mert ez így nem fenntartható és nem érdemes az emberek bizalmára – jelentette ki.

Hidvégi Balázs kiemelte: a 2024-es EP-választásokon erre “csattanós választ” lehet adni. Akkor kell választ adni a problémákra és ezekre a rendszerszintű visszaélésekre, amit tapasztalunk – mondta.

Hirdetés

Gyermekvédelmi törvény

A luxemburgi miniszterelnök bírálata kapcsán azt mondta: Magyarországgal szemben éles támadás indult, és ennek a gyermekvédelmi törvény az egyik kicsúcsosodása. Itt várhatóak a legnagyobb összetűzések – tette hozzá, majd megjegyezte, egy per is folyamatban van, és több ország is felsorakozott Magyarország ellen.

Hidvéghi Balázs azt mondta: próbálják úgy beállítani ezt a törvényt, mintha az a más szexuális orientációjú emberek ellen irányulna, miközben a gyermekek védelméről és a szülők neveléshez való jogának a védelméről szól.Állni kell ezeket a támadásokat és vissza kell utasítani őket – jelentette ki.

A politikus kitért arra is, “magyarellenes kirohanást” nemcsak a luxemburgi miniszterelnök követett el a héten az EP-vitában, hanem Cseh Katalin (Momentum) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) is, akik az ukrajnai háborúról szóló vitában engedtek meg maguknak “egészen elképesztő és igazságtalan, álságos” támadásokat a magyar kormányzati állásponttal és a magyar békepárti javaslatokkal szemben.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230423-hidveghi-balazs-az-epallaspont-csak-meghosszabbitja-a-migracios-krizist.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alapjogokért Központ: Az igazság az, hogy a béke jobb, mint a háború

A főigazgató az Alapjogokért Központ és a Kereszténydemokrata Intézet közös eseményén emlékeztetett Jean-Claude Juncker mondatára, …