2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hiába az igazolvány, rengeteg határon túli magyartól tagadják meg a díjmentes utazást

Hirdetés

Hiába az igazolvány, rengeteg határon túli magyartól tagadják meg a díjmentes utazást

A kormány 2024. február 29-én adta ki a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló rendeletet, melynek értelmében a magyarigazolvánnyal rendelkező külhoni magyarok ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedést Magyarország határain belül. Az új kedvezmények ugyan március 1-jétől érvényesek, a kárpátaljai magyarok mégis arra panaszkodnak, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a Volánbusz kötelékébe tartozó sofőrök elutasítják az ingyenes jegy biztosítását, így kénytelenek teljes áron utazni.

Az egyik utas Facebook-bejegyzésben adott hangot felháborodásának. A bejegyzés tanúsága szerint az eset fültanúja éppen Mátészalkáról tartott Fehérgyarmatra, amikor a buszvezető az igazolvány érvénytelenségére hivatkozva megtagadta a díjmentes utazást egy édesanya és kiskorú gyermeke számára. Az asszony hiába védekezett azzal, hogy az igazolvány érvényessége határozatlan idejű, végül mégis kénytelenek voltak teljes áron utazni.

Nem vitatkozott tovább, szépen megvette a jegyet mindkettejüknek, de látszott, hogy szégyelli magát. Mert szégyenbe hozták. Megalázták

Hirdetés

– írta a felhasználó.

Az eset azonban ezzel nem ért véget. Az utazás végén az utas odament a busz vezetőjéhez, s megkérte, hogy a jövőben ne tegyen ilyet, mivel nem jogszerűen járt el. A válasz nem késlekedett: a sofőr biztosította, hogy a jövőben is így jár el, szitkozódását pedig a leszállást követően is lehetett hallani.

A bejegyzés rövid időn belül nagy port kavart, több százan osztották meg, miközben kárpátaljaiak tucatjai számoltak be hasonló esetekről.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/karpatalja-magyarorszag-magyar-igazolvany-dijmentes-utazas-megtagadasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Kúria új szerepet kapott az idei választáson

A Kúria elnöke, Varga Zs. András az InfoRádióban elmondta, hogy a korábbi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati …