2021. március 3., szerdaMa Kornélia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.03. Kornélia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hiába a kedvezmény, mégis fizetik a teljes iparűzési adót

Hirdetés

Hiába a kedvezmény, mégis fizetik a teljes iparűzési adót

Van olyan cég, amely úgy döntött: nem kíván élni a kedvezménnyel, és az iparűzési adójuk teljes összegét – esetükben hatmillió forintot – befizetik Budapest önkormányzatának kasszájába. Karácsony Gergely a Facebook-bejegyzés alatt, kommentben köszönte meg a kezdeményezést.

Az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken arról tájékoztatta: a fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz. Szerdáig az érintett kkv-k jelentős többsége, mintegy 340 ezer vállalkozás, el is küldte az erről szóló nyilatkozatát.

Izer Norbert

Izer Norbert

Hirdetés

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A gazdaság újraindításának egyik lényeges eleme az, hogy idén a koronavírus-járvány miatt a kis- és középvállalkozások (kkv) helyi iparűzési adójának (hipa) maximális mértéke a felére csökken, azaz egy százaléknál nem lehet magasabb. 2021-ben a változtatás nyomán százötvenmilliárd forint maradhat a kisebb vállalkozásoknál – emlékeztetett az államtitkár.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/iparuzesi-ado-izer-norbert-nav-kkv-karacsony-gergely-fopolgarmester-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jogosítvány nélkül, ittasan halálos balesetet okozott, négy évre ítélték

Négy év börtönre ítélte a Szekszárdi Törvényszék szerdán jogerősen azt a fürgedi férfit, aki ittasan …