2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hetven millióra nyúlta le a vállalkozót ügyvédje

Hirdetés

Hetven millióra nyúlta le a vállalkozót ügyvédje

Befolyással üzérkedés gyanújával őrizetbe vettek egy ügyvédet – tudatta a Központi Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint 2020 első felében meghatalmazott védőként büntetőügyben eljáró ügyvéd valótlanul azt állította védencének, hogy egy hivatalos személy befolyásolásával elintézte a büntetőeljárás kedvező lezárását és a másik gyanúsított letartóztatásának megszüntetését.

Az ügyvéd ezért 70 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól.

Hirdetés

Az ügyvéd később, két ismerőse segítségével, kétmillió euró átadására akarta rávenni a vállalkozót, cserébe azt ígérve, hogy egy hónapon belül megszűnik a letartóztatása, és fél éven belül az eljárás is befejeződik ellene. A megtévesztésben részt vevők befolyásos kapcsolatukra hivatkoztak, egyikük pedig hivatalos személynek adta ki magát. A vállalkozó az ügy befolyásolására tett újabb ajánlatot is elfogadta, de a kétmillió eurót végül nem fizette ki, arra hivatkozva, hogy ezért az ügyért korábban már fizetett.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/03/03/ugyeszseg-atveres-ugyved-uzerkedes-csalas-eljaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civil szervezetek oltási kampányt indítottak a romák számára

Civil szervezetek oltási kampányt indítottak a romák számára

Civil szervezetek „Oltass, hogy élhess!” címmel indítottak kampányt a  romák számára.  Közleményükben azt írták: tapasztalataik …