2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Heisler: Ennek következménye lesz

Heisler: Ennek következménye lesz

Az egész azzal kezdődött, hogy egy névtelen Facebook-csoport nyilvánosságra hozott egy belső levelezést, amelyben Heisler András Mazsihisz-elnök többek közt azt sérelmezi Róna Tamás rabbitestületi elnöknél, hogy a kecskeméti Nagyimaterem nemrégiben kormányzati támogatásból újult meg. E tényt egy új emléktábla büszkén hirdeti is, Orbán Viktor miniszterelnök gravírozott nevével. Heisler szerint mindez a Mazsihisz megkerülésével történt, amit ő „mutyizásként” emleget. Róna Tamás immáron hivatalos válaszában arra hívja fel Heisler figyelmét publikusan, hogy a vidéki zsidóság vezetőivel Mazsihisz elnökként az ő feladata (lett) volna kapcsolatot tartani.

D  US20200630008

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Heisler András szó nélkül hagyta mindezt, ám az őt bíráló hang nemhogy csitult volna, hanem csak tovább erősödött. Ahogyan a kritika tónusa is keményedett. Legközelebb már olyan „autokrata vezetőként” beszélt róla Róna Tamás egy lapinterjúban, mint aki hét év után most „méltatlanná vált” tisztségére. Erre már Heisler is reagált a Klubrádióban, leszögezve, hogy a konszolidált viszony a kormánnyal fontos ugyan, de aki a Mazsihisz megkerülésével próbálja magát a hatalom közelébe pozicionálni, az csak üveggyöngyöket remélhet.

A belviszály szervezeti forrása viszonylag könnyen rekonstruálható:

a vallási és a világi vezetők befolyásának formális egyensúlya 1990 óta úgy biztosított a Mazsihiszben, hogy a felsővezetésben két-két fővel képviselteti magát mindkét szárny.

Egyrészről az országos főrabbi és a Rabbitestület elnöke, másrészről pedig a Mazsihisz elnöke, illetve ügyvezető igazgatója vesz részt az irányításban. 2018 áprilisában azonban lemondott Fröhlich Róbert országos főrabbi, kinek posztja […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/06/heisler_ennek_kovetkezmenye_lesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A MOK elnöke szerint nem kellene műtéteket végezni azokban a kórházakban, ahol koronavírus-fertőzötteket látnak el

A MOK elnöke szerint nem kellene műtéteket végezni azokban a kórházakban, ahol koronavírus-fertőzötteket látnak el

Interjút adott Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Startnak, azt állítva, hogy  …