2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Házvásárlás vagy építkezés? Melyikkel járunk jobban?

Hirdetés

Házvásárlás vagy építkezés? Melyikkel járunk jobban?

Természetesen mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb pro és kontra érveket az építkezés, és a házvásárlás oldalán egyaránt.

A legfontosabb befolyásoló tényezők

A házvásárlás és az építkezés közötti végső elhatározás lényegében attól függ, hogy milyen lehetőségekből gazdálkodunk. Lássuk a legfontosabb kérdéseket, és hogy milyen megoldást kínál rájuk a házvásárlás, vagy éppen az építkezés!

Egy általunk építtetett házba bár összességében drágább belevágnunk, léteznek hosszú távú előnyei is anyagi szempontból. Ebben az esetben ugyanis otthonunk a legmodernebb építészeti megoldásokat kapja majd energetikai és fenntarthatósági szempontokból. Egy betonblokkokból álló házat például magas hő- és hangszigetelés jellemez, a könnyűszerkezetes ház pedig a legkörnyezetbarátabb építési mód. Minimálisak lesznek a karbantartás költségei, és rengeteget spórolhatunk majd a számlákon.

Döntő tényező lehet még a lakásvásárlás vagy éppen az építkezés mellé járó támogatások kérdése is, hiszen sokan csakis ezekkel gondolkodhatnak el új otthonuk megvalósításába. Érdemes tudni, hogy a legtöbb támogatás családoknak, gyermeket tervezőknek elérhető.

Hirdetés

Ha a fenti feltételek közül mindegyik kedvezően alakul új otthonunk kiválasztásakor, a végső döntés már csak egyéni preferenciánktól és az ingatlanpiac lehetőségeitől függ. Ne döntsünk elhamarkodottan, böngésszünk végig minél több hirdetést, válasszunk körültekintően! Kivitelezésről vagy felújításról gyűjtsünk be minél több ajánlatot, hogy össze tudjuk hasonlítani, kinél mit kapunk a pénzünkért.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221118-hazvasarlasvagy-epitkezes-melyikkel-jarunk-jobban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így lesznek nyitva a posták az ünnepek alatt

Így lesznek nyitva a posták az ünnepek alatt

December 25-én és 26-án, valamint 2023. január 1-jén a posták zárva lesznek, az ünnepek alatt …