2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hazai energia: a geotermikus energia

Hirdetés

Hazai energia: a geotermikus energia

Az orosz-ukrán háborús helyzetre adott elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt kialakult európai energiaválság tovább rontja a helyi gazdasági szereplők versenyképességét, ezért

még inkább felértékelődik a hazai energiahordozók szerepe és az energiaszuverenitás helyzetének rendezése. 

A Hatóság szerint a végrehajtási és szakhatósági rendeletek, illetve a közeljövőben megjelenő SZTFH rendeletek kapcsán szükség van a szakmai párbeszédre. Az országjárás során az SZTFH kapcsolatot tudott kiépíteni a helyi szereplőkkel, így megismerhetővé váltak a specifikus adottságok és a beruházói igények. A Hatóság kiemelt célja, hogy egyszerűbb és felesleges bürokráciától mentes jogi kereteket és eljárásrendet alkossunk a beruházások gyorsabb és szakmailag megalapozott előkészítése érdekében.

A Hatóság szakértői és vezetői a geotermikus energiapotenciál bemutatása során a helyi vállalkozások és ipari szereplők figyelmét felhívták arra, hogy az ország határain belül elérhető energiaforrásnál nincs értékesebb, hiszen az önfenntartó Magyarország az ellátásbiztonság és a nemzeti szuverenitás kulcsa.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230228-orszagos-eloadassorozat-geotermikus-energia.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok döntő többsége továbbra is Orbán Viktort támogatja

Közel egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után is töretlen Orbán Viktor népszerűsége, akit tízből …