2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hatott a tiltakozás, mégsem kell szakképesítés a lángossütéshez

Hirdetés

Hatott a tiltakozás, mégsem kell szakképesítés a lángossütéshez

A szakmai szervezetek nyomására meghátrálni látszik az Innovációs és Technológiai Minisztérium, és változtatni fognak a komoly bírálatokat kiváltó eredeti rendeleten. A szeptembertől hatályos intézkedés szerint ugyanis már nem elegendő, hogy egy szakképesítéssel rendelkező szakács vagy cukrász felügyelje a többiek munkáját, mindenkinek szükséges a képesítés, aki ételt, italt, vagy cukrászati terméket készít. 

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy például az ételek előkészítésénél, a hús panírozásnál, vagy a krumpli sütésénél is kell a papír a képesítésről, nem beszélve mondjuk fagylaltfőzésről. Korábban elegendő volt, ha egy műszakban csak egy szakképzettséggel rendelkező irányította a többieket. akik végzettséget igazoló papír nélkül is dolgozhattak a konyhán.

A hideg és meleg ételek, illetve italok kiszolgálása továbbra is végezhető képesítés nélkül, de szakember felügyelete szükséges hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/12/itm-szakkepesites-vendeglatoipar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …