2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hatékonyak-e a forgalomban lévő vakcinák?

Hirdetés

Hatékonyak-e a forgalomban lévő vakcinák?

Noha a legfrissebb adatok szerint a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, sokakban felmerült a kérdés, hogy egy negyedik hullám esetén is immunis marad-e a szervezetük a koronavírussal szemben. Esetleg a különféle mutánsokkal szemben is megfelelő védettséget biztosít-e az oltás, vagy a vakcina hatékonyságával meddig lehet számolni. 

Többek közt erre is választ adhat az a több mint háromezer ember bevonásával készülő vizsgálat, amely a hazánkban elérhető ötféle oltóanyag hatékonyságát kíséri figyelemmel – tájékoztatta az Indexet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Egy hónappal ezelőtt jelentette be Kásler Miklós, hogy minden forgalomban lévő vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense, az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogyan alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség. 

Az Emmi tájékoztatása szerint 

Hirdetés

a világon az elsők között vagyunk, akik szisztematikusan, több oldalról, hosszú távon vizsgálják a hazánkban jelenleg elérhető oltóanyagok (Astra Zeneca, Pfizer, Szputnyik, Sinopharm, Moderna) hatását.

Az egy éven át tartó összehasonlító elemzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) végzi az ellenanyagszint mérésével, valamint az Országos Onkológiai Intézet a celluláris immunválasz vizsgálatával. A vérvétel országosan három oltóponton zajlik, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, és a Pécsi Tudományegyetem épületeiben.  

A tájékoztatóból továbbá kiderül: a teljes immunitást vizsgáló kutatásokba összesen 3211 személyt vontak be, a beérkező adatokat pedig az Országos Onkológiai Intézet kutatócsoportja dolgozza fel. 

A kutatásban résztvevőket már április végén bevonták a programba. Ahogy arról az Mfor is beszámolt, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában is osztották az oltásra várakozók között azt a nyomtatványt, amelyben az aláírókat 12 hónapos önkéntes antitestvizsgálatban való vérvételre várták. Az űrlapból kiderült, négy időpontban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/29/gorcso-alatt-a-vakcinak-hatekonysaga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta …