2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Határozatban támogatja a kormány a lengyel alkotmánybíróság határozatát

Hirdetés

Határozatban támogatja a kormány a lengyel alkotmánybíróság határozatát

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel aláírta azt a kormányhatározatot, amely üdvözli a lengyel alkotmánybíróságnak a nemzeti jog és az európai uniós jog viszonyáról hozott határozatát, egyben felkéri az EU intézményeit, hogy tartsák tiszteletben a tagállami szuverenitást – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.

A kormányhatározat szerint a lengyel alkotmánybíróság döntését az európai uniós intézmények rossz gyakorlata váltotta ki, amely – mint fogalmaznak – nincs tekintettel a hatáskör-átruházás elvére, és alapszerződések módosítása nélküli „lopakodó hatáskörbővítéssel” igyekszik olyan jogköröket elvonni a tagállamoktól, amelyeket azok az Európai Unióra soha nem ruháztak át.

A dokumentum kimondja, hogy az uniós jog elsőbbsége kizárólag azokon a területeken állhat fenn, ahol az Európai Unió hatáskörrel rendelkezik, ennek kereteit pedig az EU alapszerződései rögzítik.

Hirdetés

<img id="kep_szerkfoto_image_40182607" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/09/orban-viktor-kormanyhatarozat-lengyelorszag-nemzeti-jog-unios-jog-alkotmanybirosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …