2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hatályon kívül helyezték a Czeglédy Csabát elmarasztaló végzést az „ördög ügyvédje” perben

Hirdetés

Hatályon kívül helyezték a Czeglédy Csabát elmarasztaló végzést az „ördög ügyvédje” perben

A Veszprémi Járásbíróság szeptember 12-én kelt döntésével hatályon kívül helyezte azt a márciusban, tárgyalás nélkül meghozott büntetővégzést, melyben személyes adattal visszaélés vétsége miatt egymillió forintos pénzbüntetésre ítélve elmarasztalta Czeglédy Csabát a Borkai-videók nyilvánosságra hozatala miatt indított büntetőperben. 

Mindez azt jelenti, hogy a kínos felvételek nyilvánosságra hozatala miatt egyelőre senkit sem marasztaltak el, tehát Czeglédy Csaba büntetőjogi felelőssége sem állapítható meg.

A bíróság az ügyészség akarata ellenére bizonyítási eljárást követően fog dönteni arról, hogy a másik vádlott és én elkövettünk-e bármit is

– közölte lapunkkal a Demokratikus Koalíció politikusa, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy – egyebek mellett – akkor van helye a büntetővégzésnek, ha az ügy egyszerű megítélésű. Mivel álláspontja szerint az ördög ügyvédje ügy nem egyszerű megítélésű, a Veszprémi Járásbíróság nem is hozhatott volna az ügyben büntetővégzést.

Hirdetés

 Czeglédy véleménye szerint a nyomozó hatóság és az ügyészség számos bizonyítékot törvénytelen módon szerzett be,

ugyanis a személyes adattal visszaélés ügyét (ami vétségnek minősül) összemosták a zsarolási üggyel, amely bűntett, és a bűntettre való hivatkozással – ez súlyosabb megítélésű – gyűjtöttek bizonyítékokat. Ezeknek a bizonyítékoknak a perbeni kizárását kérte a bizonyítási eljárásból. (A kért kizárásáról a bíróság később dönt.)

Czeglédyék tárgyalást kezdeményező kérésének a múlt heti előkészítő tárgyaláson a bíróság helyt adott, az új tárgyalási fordulót 2023. február 2-ára írta ki. Ekkor Czeglédy Csaba vallomásával kezdődik majd a bizonyítási eljárás.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/hatalyon-kivul-helyeztek-a-czegledy-csabat-elmarasztalo-vegzest-az-ordog-ugyvedje-perben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …