2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hat kórházban kezelik a szlovákiai busztragédia magyar sérültjeit

Hirdetés

Hat kórházban kezelik a szlovákiai busztragédia magyar sérültjeit

A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint a hétfőn történt szlovákiai buszbalesetnek 13 súlyos, 8 közepesen súlyos és 37 könnyebb sérültje van. Ezzel kapcsolatban Menczer Tamás külügyi államtitkár az Indexnek elmondta, a sérülteket már 6 kórházban kezelik, ebből 3 pozsonyi. Emellett a skalicai, a malackai és a nagyszombati kórházban is ápolnak sérülteket.

A 37 könnyebb sérültekkel kapcsolatban elmondta, őket egy közeli tűzoltóállomásra szállítottak, ott látták el őket, kaptak ételt és innivalót. Az orvosi segítség után a 37 emberből 23-nál további vizsgálatot javasoltak, amelyet 19-en el is fogadtak, négyen visszautasították. Ez azt jelenti, hogy 19 embert még kórházba szállítanak további vizsgálatra, 18-an pedig hazatérnek Magyarországra.

Az államtitkár elmondta, hogy az utazást szervező cég egy mentesítő járatot küldött, amely hazahozza azt a 18 embert, akiknek nincs szükségük további vizsgálatra, vagy nem fogadták el azt. A budapesti call centerbe eddig öt hívás érkezett.

Itt arra kell most gondolnunk, hogy akik nem érték el mostanáig a szerettüket, ott az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/15/szlovakia-buszbaleset-tragedia-d2-menczer-tamas-kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Az Egyesült Államok tisztifőorvosa, Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést adott ki a közösségi média mentális egészségre …