2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hárommillió forint feletti bírságot osztott ki a Nébih a halgazdálkodásokat ellenőrző akciójában

Hirdetés

Hárommillió forint feletti bírságot osztott ki a Nébih a halgazdálkodásokat ellenőrző akciójában

Több mint ötven helyszíni ellenőrzést tartott, öt esetben indított eljárást, két alkalommal tiltotta meg a kihelyezendő hal telepítését, tizenöt esetben jelenleg is vizsgálatot folytat és összesen több mint hárommillió forint halgazdálkodási bírságot szabott ki a tavaszi ellenőrzéseinél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata – olvasható a hivatal híradásában.

A Nébih hangsúlyozza, hogy a haltelepítések ellenőrzése kiemelten fontos, mert halgazdálkodási vízterületeinket és azok őshonos halállományát manapság egyre több veszély fenyegeti. Példaként említik, hogy számos idegenhonos halfaj tudatos telepítés következtében kerülhetett be természetes magyarországi vizekbe, ahol gyors elszaporodtak, és a honos növény- és halfajok sokféleségét (biodiverzitást) veszélyeztetik, ráadásul az őshonos halfajok kiszorításával már több élőhely elszegényedését okozták. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/nebih-halgazdalkodasok-haltelepites-ellenorzes-birsagok-tiltas-vizsgalat/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …