2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Harminckét tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Hirdetés

Harminckét tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Egy évvel ezelőtt összesen 32 tonna súlyú gyanus anyagot foglaltak le a hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akcióinak köszönhetően – írja a police.hu.

Először a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fedezett fel 13 tonna MDMA-prekurzort a soproni vámudvarban, amit pár nappal később további 19 tonna kábítószer-alapanyag lefoglalása követett, miután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pár nappal később két budapesti raktárban megtalálta a kartonokba rejtett vegyi anyagokat. A hosszú és tüzetes szemlét követően a vegyész szakértő egyértelműen kimondta, hogy mind a 32 tonna kábítószerek és pszichotrop anyagok tiltott előállítására használatos vegyület.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a felderítés során számos hazai és külföldi fuvarozócéget ellenőriztek, így jutottak el a szállítmány megrendelőjéhez, egy egyszemélyes kft-hez.

Mint kiderült, a cég magnéziapornak álcázva, hajókonténerrel szállíttatta Kínából először Németországba, a hamburgi kikötőbe a hatalmas mennyiségű illegális szert, amit onnan közúton hoztak be Magyarországra.

Hirdetés

Két héttel a magyarországi rajtaütést követően az NNI felderítőinek kérésére a német hatóságok Hamburgban is ellenőriztek egy szállítmányt, amiben további 11 tonna prekurzor volt. A lefoglalt illegális szer ugyancsak a magyar céghez volt köthető.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/16/nemzeti-ado-vamhivatal-rendorseg-kabitoszer-alapanyag-rekordmennyiseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …