2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Hirdetés

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, vagy inkább az egymillió forinthoz közelítő fizetések, és van olyan képviselő, aki egyszerre hat tisztséget visel. Mindezt úgy, hogy a városvezetés a járványra hivatkozva csökkentette 400 dolgozója bérét.

A Sajómente cikkében azt írja, hogy a Városgazda Kft.-nél 700-800 ezres vagy a millió-közeli juttatásokban részesítik a baloldali önkormányzati képviselőket.

Egyszerre hat tisztség a baloldali képviselőnek

Többek között itt dolgozik Erdei Sándor, aki a 2018-as miskolci, időközi választáson Rokker Zsolti néven indult. Emlékezetes, akkor egységesen sorakoztak be mögé az ellenzéki pártok, az MSZP és a Jobbik is támogatta indulását. A baloldali politikusnak kifejezetten jól megy, hiszen 

  1. amellett, hogy a Városgazda Kft. alkalmazottja, 
  2. a MiProdukt Kft.-nél felügyelőbizottsági tag,
  3. az önkormányzat szociális bizottságának elnökhelyettese,
  4. az önkormányzat rendészeti bizottságának tagja,
  5. a Vadaspark sajtóreferense, sajtószóvivője, marketing koordinátora és rendezvényszervezője, nem mellesleg 
  6. a 12. számú körzet egyéni képviselője. 

Nemcsak a Jobbik-közeli politikus járt jól október 13-ával, hanem Bartha György, MSZP-s képviselő is. A helyi Holdingnál betöltött igazgatói koordinátori pozíciójáért – a Sajómente megfogalmazása szerint – álomjövedelmet vihet haza úgy, hogy mellette önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként is dolgozik, ráadásul bizottsági tagságáért tiszteletdíjat is felvesz.

Hirdetés

Beszőtte a baloldali háló Miskolcot: Veres Pál, Miskolc új baloldali polgármesterének bizalmasai halmozzák az állásokat az önkormányzati cégeknélForrás: Facebook

Visszatért a régi szocialista csapat

A portál cikkében arra is kitért, hogy a régi baloldali hálózat visszatért a borsodi városba. “Visszatértek Miskolcra az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozók, a tanácsadó- elvtársak, akik Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja honnan jönnek Miskolcra, leemelni a pénzt.” – írták.

Bernáth Attila, az MSZP korábbi választmányi elnöke a válság kellős közepén havi közel félmillió forintért tanácsadó lett.

Halmai Gyula, a Miskolc Holding régi vezérigazgatója is visszatért. A politikus a Gyurcsány-korszak zavaros időszakában, 2008 és 2010 között több mint 35 millió forintot vett fel béren kívüli juttatásként. Halmait egyébként többen Niedermüller Péter bizalmasának tartják, akivel még a 2010 előtti világban alakított ki jó viszonyt.  

“Miskolcra a DK fővárosi központjából irányítják a “szakértőket”, akik 2010 előtt már rengeteg pénzt elnyeltek és csak adósság-hegyeket hagytak maguk után” – emelte ki a lap. 

 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200530-behalozta-miskolcot-a-baloldali-halo-repkednek-a-tobb-szazezres-fizetesek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fa dőlt a sínekre, állt a vonatközlekedés Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között

Fa dőlt a sínekre, állt a vonatközlekedés Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Újraindult …