2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hálapénz törölve, az idősebb orvosok kétmilliót is kereshetnek

Hálapénz törölve, az idősebb orvosok kétmilliót is kereshetnek

Célegyenesbe fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) régi harca, sikerülhet megteremteni, amiért régóta küzdünk, vagyis hogy hálapénzmentes környezetben megfelelő szakmai munkát tudunk végezni – jelentette ki Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azon az online sajtótájékoztatón, amely Orbán Viktor bejelentésére reagált a hálapénz eltörléséről és az orvosi bérek emeléséről.

A MOK vezetése szombat délelőtt járt a miniszterelnöknél. Áttekintették a problémákat, amelyekkel szembesülnek az orvosok, és megállapították, hogy a megoldásukhoz tisztességes bérre van szükség. Innentől kezdve megnyílik a lehetősége az együttműködésnek, mi több, a MOK a reformlépések kidolgozásában is részt vesz. Kincses Gyula hangsúlyozta,

nem szakmai megbeszélés történt, ezek után fognak a részletekről egyeztetni a minisztériumokkal.

Lénárd Rita alelnök arról beszélt, hogy hatvan éve vár erre a lépésre, és ha vége szakad a hálapénzes időszaknak,

végre tiszta, transzparens egészségügyünk lehet

– fogalmazott. Kiemelte, hogy nagyon nehéz helyzet előtt állnak, és arra is kaptak ígéretet, hogy együttműködés veszi kezdetét és egyeztetnek az magyar egészségügy hibáiról is. A miniszterelnök nyitott volt minden felvetésre a MOK-tól. Ez valóban egy történelmi lépés – mondta az alelnök. 

Másik alelnökként Álmos Péter ehhez annyit fűzött hozzá, hogy hosszú évek munkája, hogy idáig jutottak. Nehéz hónapok következnek a magyar társadalom egészére nézve is, de egy ilyen perspektívával újraépülhet a magyar egészségügy, megerősödhetnek az orvosi közösségek, létrejöhetnek új iskolák, egyszóval a hálapénz eltörlése óriási fordulatot jelent – húzta alá ő is.

<img id="kep_szerkfoto_image_34779509" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/03/mok_sajtotajekoztato_fizetes_orban_viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Mintha nem is Magyarországon lennénk – mondta az Indexnek a 3-as metró déli szakaszának tegnapi …