2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Hadházy Ákos Magyar Péter színre lépéséről: Így egyben a bazilika minden harangját félre kéne verni

Hirdetés

Hadházy Ákos Magyar Péter színre lépéséről: Így egyben a bazilika minden harangját félre kéne verni

Nagy igény van az ellenzék gyökeres megújítására, a maradék független sajtónak nagy hatása van az ellenzék térfelén – ezzel a két pozitív hangulatú hírrel foglalta össze Hadházy Ákos az elmúlt hetek politikai mozgásait. Emellett három negatív hírrel is szolgált a Telexnek adott interjújában: a Fidesz-rendszer leváltásához kicsit sem jutottak közelebb, a független sajtó nem ér el sok embert, és – véleménye szerint – a kegyelmi botrány után a kormány megtorlásra készül.

Hadházy Ákos az interjúban továbbá arról is beszélt, hogy

  • az emberek egységes ellenzéket szeretnének, azonban szerinte nem jutnak előrébb, ha olyan személyek alkotják az ellenzéket, akiknek a hitelessége megkérdőjelezhető. Úgy véli, előbb a valódi választások feltételeit kell kivívni, csak utána lehet nyerni. Magyarországot hibrid rezsimnek tartja, de sok ilyen ország van. Ezeket, úgy gondolja, szinte lehetetlen legyőzni a választásokon.
  • Valódi diktatúra ellen a forradalom hatásos, de a hibrid rezsimek ellen hibrid forradalommal kell fellépni. Utóbbi szerinte annyiban különbözik az előzőtől, hogy nincs erőszak, célja, hogy a hatalom lássa, tömegek követelik a tiszta választások feltételeit. Egy aláírásgyűjtésnek is lehet nagy hatása, de ahhoz sok résztvevő kell, de az is fontos, hányan vesznek részt a tüntetéseken.
  • A tüntetésekkel kapcsolatban megjegyezte, nem mindegy, miről szólnak, ezeken pedig bizonyos kockázatot kell vállalni, például „fel lehet menni a Várba, és támogatni azokat a diákokat, akiket lefújnak könnygázzal”. Ha kellően elszánt a tömeg, akár 50 ezer ember is elég lehet a változáshoz. Szerinte addig a gyermekvédelemben és az oktatásban sem érnek el eredményeket, amíg nincs demokrácia.
  • Az elmúlt hetek történéseiről elmondta, sokan hajlandók felkelni a fotelből és kimenni az utcára, a kérdés – mint mondta – inkább az, hogy hajlandóak lennének-e akkor is megmozdulni, ha diákokat fújnak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/25/hadhazy-akos-ellenzek-fuggetlen-kepviselo-magyar-peter-alekszej-navalnij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …