2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ha regisztrált, hamarosan oltásra hívják

Hirdetés

Ha regisztrált, hamarosan oltásra hívják

Több cikkben foglalkoztunk vele, hogy nemzetközi összehasonlításban mennyire jól állunk a népességarányos átoltottságot tekintve. 2 312 501 főt beoltottak, közülük 905 117-en már a második dózist is megkapták – számolt be délelőtt a kormányzati tájékoztató oldal és az Index is.

Az Our World in Data adatai szerint 100 főre vetítve az uniós tagállamok közül csak Málta előzi meg Magyarországot, az EU-n kívüli európai országokkal is számolva pedig az Egyesült Királyság, Szerbia, valamint két miniállam, Monaco és San Marino, de ahogy tegnap írtunk róla, tágabb összevetésben is a világelithez tartozik hazánk.

Az oltási program felgyorsításához azonban szükség volt az oltási stratégiát érintő döntésre is, amelynek lényege, hogy minél több embert részesítsenek legalább az első dózisban, ezzel gyors ütemben növelve a részben immunizált tömeget.

Így oltották az indexeseket

A háziorvos hívott. (…) Kölcsönös üdvözlés után közölte, hogy tudomása szerint nem vagyok krónikus beteg, ennélfogva hatvan év fölöttiként megkaphatom a Szputnyik V vakcinát. Kérdezte, hogy vállalom-e

Hirdetés

– írta beszámolójában egyik kollégánk.

A hétfői beszélgetés után csütörtökön kellett kitölteni egy hozzájáruló nyilatkozatot, amit később vitt magával az oltópontra, ezen tizenhat kérdés szerepelt a betegségekre, gyógyszerszedésre és hasonló egészségügyi dolgokra vonatkozóan.

Az oltásra végül szombaton került sor a Honvédkórházban, ahol hosszú sor fogadta az érkezőket.

Kerek két óra telt el, amíg a kórház bejáratáig eljutottam.

A tűszúrást megelőzte egy újabb nyilatkozat kitöltése arról, hogy az ember vállalja a vakcina beadását. Az információs pultnál történt a személyi igazolvány, lakcímkártya és tajkártya adatainak felvitele a számítógépbe.

A második dózishoz ennél sokkal rövidebb helyszíni várakozással jutott hozzá, tizenöt perces megfigyeléssel együtt háromnegyed óra után már távozott is.

„Biztos, hogy én? Csak 28 éves vagyok…”

Másik kollégánkat a február közepi regisztráció után március 30-án […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/04/mi-tortenik-ha-behivtak-oltasra-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Erdő Péter elárulta, mikor nyitnak a templomok

Április 17-től ismét megnyitják kapuikat az Esztergom-Budapesti főegyházmegye katolikus templomai – adta közre Erdő Péter bíboros, prímás …