2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ha ezt meglépi a kormány, a magánorvosok száma jelentősen megcsappanhat

Hirdetés

Ha ezt meglépi a kormány, a magánorvosok száma jelentősen megcsappanhat

Néhány nap alatt több száz orvos csatlakozott a Magánorvosok az egészségügyért Facebook-csoporthoz, mert elfogadhatatlannak tartják a kormány azon rendelettervezetét, amely a magánellátásban dolgozók állami ellátásra kötelezettségét írja elő „tudásamortizáció céljából”.

Noha Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón egyértelműen kijelentette, hogy végleges döntés még nincs és az eredeti koncepciót még megfontolják, az érintettek szerint fontos, hogy a kormány az intézkedés lehetséges negatív következményeivel is tisztában legyen.

Fried Zoltán, a Magánorvosok az egészségügyért csoport képviselője a Népszava megkeresésére elmondta: ha a kormány alkalmazza a tervezett szabályt, úgy a most még magánszférában gyógyítók jelentős része abbahagyja és külföldön folytatja, esetleg a nyugdíjat választja. 

Mindez tovább súlyosbítaná az amúgy is fennálló munkaerőhiányt.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/14/maganorvosok-allami-ellatas-rendelettervezet-egeszsegugyi-atalakitas-osszefogas-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pisztollyal és késsel is rátámadt exe új párjára egy férfi Tatabányán

A férfi március 16-án este Tatabányán sétált az utcán, amikor egy részeg férfiba botlott, aki …