2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferenc: Nem lesz kegyelem, viszontlátásra!

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc: Nem lesz kegyelem, viszontlátásra!

A húsvét utáni első parlamenti ülésen erősen indított napirend előtti felszólalásával Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és frakcióvezetője, aki szerint a koronavírus-járványban „a világ legbotrányosabb haláladatait szolgáltatja Magyarország”.

A DK elnöke azzal kezdte beszédét, hogy elmondta: az édesapja négyszer-ötször is volt börtönben.

Nem volt egy igen nagy gazember, csak kicsi… de azt igen jól csinálta. Viszonylag kis trógerságért az én apámat jó néhányszor börtönbe zárták

– mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: mindeközben Magyarországnak olyan kormánya és vezetői vannak, akik

Hirdetés

mégiscsak felelősek azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben elmentek.

A DK elnöke szerint ezt „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek” hívják, „vagy talán még annál is többnek”, majd ismét megjegyezte, hogy az ő apját párszor tízezer forintért zárták börtönbe.

Volt bűne, nem kétséges, de az a kérdés, hogy önöknek van-e a bűne. Énszerintem igen, van

– vélekedett a DK elnöke.

Elismerte: az oltásokkal jól áll az ország, és őt is „flottul” beoltották, de az az igazi kérdés, hogy a kormány mit csinált korábban.

Önök ölték meg őket!

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc a kormánypártok padsorai felé mutogatva, utalva a koronavírus-járvány magyarországi áldozataira.

Az én apám pár tízezer forintért börtönbe ment, önök pedig arról tudnak beszélni, hogy 2,5 milliót beoltottak. Hála a jó istennek! Egyébként ez rendben is van. Nagyjából azt látom, hogy minden működik, amikor maguk nem avatkoznak közbe. És semmi nem működik, amikor ez a kormány megpróbál valamit csinálni. Mert maguk alkalmatlanok, hogy kormányozzanak. Az a helyzet, hogy ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak

– fogalmazott vehemensen a DK elnöke.

Ezután úgy folytatta, hogy szeretne valamit mondani a kormánypárti politikusoknak:

Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak halljanak meg, és ezért maguk lesznek a felelősek. És mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Tudják, mikor? Amikor győzünk. És tudják, mikor fogunk győzni? Jövőre. És maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani: viszontlátásra!

– fejezte be a felszólalását Gyurcsány Ferenc.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgyurcsanyf%2Fvideos%2F484497436074398%2F&show_text=false&width=560&height=314&mute=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/07/gyurcsany-ferenc-nem-lesz-kegyelem-viszontlatasra-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …