2020. szeptember 25., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferenc mondhatja ki a végső szót a gödi momentumos polgármester ügyében

Gyurcsány Ferenc mondhatja ki a végső szót a gödi momentumos polgármester ügyében

A Magyar Nemzet információi szerint Gyurcsány Ferenc mondhatja ki a végső szót a gödi baloldal belháborújában. Állítólag olyan jól dokumentált érvek vannak a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kezében, aminek a segítségével könnyen keresztül tudja vinni akaratát Fekete-Győr Andráson, a Momentum elnökén. Semmi kétség sem lehet afelől, hogy Gyurcsány élni fog a lehetőséggel, hiszen jó ideje a Momentum megroppantására játszik.

Még ezen a héten eldőlhet Balogh Csaba, Göd momentumos polgármesterének a sorsa. Minderről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a napokban négyszemközti egyezkedés során fog dönteni – írja a lap. Forrásaik szerint 

amennyiben Gyurcsány ragaszkodik a városhoz, illetve a Samsungtól befolyó adó részbeni, áttételes visszaszerzésének lehetőségéhez, keresztül fogja verni akaratát Fekete-Győr András, momentumos elnökön. Amennyiben sor kerül erre, a Mometnum – az ellene zajló fegyelmi eljárás eredményétől függetlenül – vissza fogja hívni Balogh Csabát polgármesteri tisztségéből, és “a gödi frontvonalról.” A Magyar Nemzet szerint ez irányba mutat, hogy

  • mindkét pártban pontosan tudják, hogy a gödi ellenzéki együttműködés felrobbanása a komromisszumra képtelen Balogh Csaba miatt következett be;
  • a józan politikai gondolkodású erők pontosan tudják azt is, hogy a Samsung adóbevételeit Balogh fellépése következtében vesztette el a gödi önkormányzat, azaz a gödi polgárok.
  • a több száz milliós adók feletti “gondoskodás” pedig több mint vonzó a DK számára; Gyurcsányék hajlanak is háttéralkukra az adók feletti, akár részbeni rendelkezés visszaszerzése érdekében.

A lap állítólagos bizonyítékokról is ír. Értesüléseik szerint Gyurcsány Ferenc kezében “meglehetősen nyomós, állítólag dokumentációval is alátámasztott érvek vannak” Balogh leváltásához. Amennyiben a momentumos polgármester leváltják, a DK-nak valamiféleképpen kárpótolnia kell a Momentumot, mert különben meghiúsulhat a 2022-as baloldali együttműködés – emeli ki a lap, hozzátéve, hogy a Momentum amúgy is tétovázik a közös, és külön lista mellett.

Gyurcsány Ferencé lehet az utolsó szó Balogh Csaba, gödi momentumos polgármester ügyében. Fekete-Győr Andrásra ezúttal is mellékszereplő lehetForrás: MTI/Kovács Tamás, Krizsán Csaba

Mint ismert, a két párt kapcsolata azzal került mélypontra, hogy a DK-s Rónai Sándor előállt a gödi momentumos polgármestert lejáratni szándékozó hanganyagával.A Momentum válaszában azzal vádolta meg a DK-t, hogy egy manipulált felvétellel próbálta lejáratni őket, és mivel közölték saját, bővebb felvételüket, Gyurcsányéké biztosan hamis.

Ezt követően eszkalálódott a konfliktus: a két párt vezető politikusai egymásnak estek, a nyilvánosság előtt kezdték el támadni egymást. Ennek következtében szombaton a két pártelnök, Gyurcsány Ferenc, és Fekete-Győr András közösen tartott sajtótájékoztatót Tihanyban, ami sokkal inkább volt színjáték, mint belső indíttatásból tető alá hozott találkozó. 

Ezt mutatja, hogy Hlavács Judit, Balogh Csaba bizalmasa még aznap a DK és az LMP alpolgármestereire nézve durva korrupciós üggyel állt elő.

A két párt közötti konfliktus egyébként abban gyökerezik, hogy Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció látványosan elkezdett radikalizálódni az elmúlt időszakban. Az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány csak és kizárólag a saját pártját szeretné domináns pozícióban látni a baloldalon.    

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200810-balogh-csaba-god-gyurcsany-ferenc-dk-momentum.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az 5G-t vizsgálják majd a Miskolci Egyetemen

Az 5G-t vizsgálják majd a Miskolci Egyetemen

Az 5G vizsgálatához készült labort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a …