2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferenc kemény posztban állt bele Orbán Viktorba

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc kemény posztban állt bele Orbán Viktorba

„Közel-távoli önkényurak az állandó bizalmatlanság ritka levegőjében, jól ismert módon, saját családtagjaikkal veszik körbe magukat. Biztos, ami biztos, gondolják, és az se baj, ha majd később, amikor már nem az ő kezükben lesz a hatalom, a vér ereje is óvja majd az egykoron hatalmas embert” – kezdte posztját Gyurcsány Ferenc, majd azzal folytatta, hogy „az Egyesült Államoktól, Spanyolországon át Németországig tudunk példát mondani, hogy első számú politikusok házastársai, más rokonai is közfunkciót látnak el”. Majd (vélhetően önmagára és a Demokratikus Koalícióra utalva ) megjegyezte: 

De nem kell ilyen messzire menni. Nálunk is van rá példa, hogy egy párt vezetőjének, képviselőjének a házastársa, más közeli rokona is politikus. Így bizony.

Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte van egy fontos különbség. „Egyetlen szó: a népakarat. Másképpen: a választás. Ki emeli közfunkcióba a házastársat, a rokont? Ez a kérdés? A hatalom embere vagy a választók?” – írta. 

Hirdetés

„Ha a kormányfő közfunkcióval nem rendelkező házastársa fülbesúg egy miniszternek, ha itt-ott intézkedik, az rendben van? Nem, nincs rendben, mert ez az informális befolyás nem közfelhatalmazáson nyugszik, nem ellenőrizhető, nem számonkérhető” – írta Gyurcsány Ferenc, majd ugyanezzel kapcsolatban felsorolta a kormányfő lányát, fiát, apját, testvérét, vejét és barátját, és azt, hogy szerinte miért nincsenek rendben azok a funkciók, amelyeket betöltenek.

Ezután hozzátette,

Üzbegisztánról írtam? Nem. Azerbajdzsánról? Nem. Orbán Viktor magyar kormányfőről írtam, aki a legkétesebb keleti despoták módjára építi a Család befolyását, hatalmát, vagyonát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/26/gyurcsany-ferenc-orban-viktor-onkormanyzati-ep-valasztas-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …