2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferenc: Háromszor kellett nagy, súlyos politikai döntést hozni az életemben

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc: Háromszor kellett nagy, súlyos politikai döntést hozni az életemben

„Háromszor kellett nagy, súlyos politikai döntést hozni az életemben” – mondta Gyurcsány Ferenc a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban pénteken. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy folytatta, hogy először 2003-ban, amikor Medgyessy Péter főtanácsadója volt, aki kész helyzet elé állította: a vele való egyeztetés nélkül jelentette be, hogy behívja Gyurcsány Ferencet a kormányba.

Elmondása szerint a második alkalom akkor volt, amikor 2010–11 tájékán eldöntötték, hogy megcsinálják a Demokratikus Koalíciót. „Akkor is voltak viták, de ott – mondjuk – a vitának azt a részét, hogy kell-e foglalkozni azzal a sok minden mocsokkal, ami akkorra már felgyülemlett, akkor azt mondtuk, hogy nem, az majd megoldódik magától” – fogalmazott.

Mint mondta, „most ez a harmadik pillanat, amikor el kellett dönteni, hogy mit csinálunk, és most, harmadszor lényegében arról is kellett dönteni, hogy nem lehet csak félig dönteni”.

Hirdetés

Ha beszálltunk 2010-ben, 2011-ben, akkor kár volt abba az illúziónak a hibájába esni, hogy majd megoldódnak maguktól, majd elpárolog a mocsok. Bele kell állni. És valójában ez a döntés két döntés. Az egyik döntés, hogy ebben nekünk is változni kell, és meg kell ezért küzdeni. Kettő, hogy azokkal is megküzdjünk, akik ezt a mocskot napról napra idehordják. Ez nyilván egy másik politikai magatartás, karakter és tartalom. De meghoztuk ezt a döntést

– tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A Gladiátor című filmből idézve azt mondta, „nagyobb esélyünk van, hogy túléljük, hogyha összedolgozunk. Mi valójában, ha nem is mondtuk ki, de ezt üzentük mindvégig az Orbánnal szemben álló ellenzéknek. Ha összedolgozunk, nagyobb esélyünk van”.

Ezt ez az ellenzék nem értette meg. Nézzék meg, hogy hova jutottak az ellenzék […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/28/demokratikus-koalicio-dk-gyurcsany-ferenc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …