2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter eltaktikázták magukat

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter eltaktikázták magukat

A Demokratikus Koalíció a felmérések szerint messze az ellenzék legerősebb alakulata, és a választások előtt a pártok között született megállapodások is ezt tükrözték, de az ellenzék tragikus vidéki szereplése miatt a Momentum annak ellenére partiba kerülhet Gyurcsány Ferenc pártjával és a Jobbikkal, hogy előzetesen nemigen osztottak nekik lapot.

Mint ismert, az ellenzéki pártok az országgyűlési választások előtt úgy állapodtak meg, hogy a közös lista első 45 helyéből a DK-nak 14, a Jobbiknak 12, a Momentumnak 8, az MSZP-nek és a Párbeszédnek összesen 8, az LMP-nek pedig 3 hely jut majd. Azért az első 45 pozícióra koncentráltak a tárgyalások során, mert biztosra vették, ennyi listás helyet mindenképpen szerez majd az ellenzék.

A választók akaratából azonban csak 38 pozíció jutott az összefogás pártjainak: a DK 11, a Jobbik 10, a Momentum 6, az MSZP 5, a Párbeszéd 2, az LMP pedig 4 helyet szerzett meg. A DK tehát 3, míg a Momentum 2 helyet veszített az előzetesen tervezetthez képest.

Hirdetés

A számok úgy jöttek ki, hogy egy korábbi megállapodás értelmében Dobrev Klára helyét az LMP-s Bakos Bernadett, a parlamenti mandátumról szintén lemondó Karácsony Gergely pozícióját párttársa, Szabó Rebeka, a közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter székét pedig a jobbikos Végh Noémi kapja meg.

Az igazi csalódás azonban az egyéni választókerületekben érte a DK-t és a Jobbikot a Momentummal szemben, akik ezen a fronton viszonylag olcsón megúszták a csalódást jelentő ellenzéki szereplést. Az elsősorban budapesti beágyazottsággal rendelkező Momentum ugyanis fővárosi indulási lehetőségeket harcolt ki magának a tárgyalásokon, míg a biztosnak vélt vidéki választókerületekben a DK és a Jobbik jelöltjei indultak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/04/30/gyurcsany-ferenc-es-jakab-peter-eltaktikaztak-magukat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …