2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / György István: Mostantól AstraZeneca-vakcinára is lehet online időpontot foglalni

Hirdetés

György István: Mostantól AstraZeneca-vakcinára is lehet online időpontot foglalni

A Sinopharm-vakcina mellett az most már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér portálon – jelentette be György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs napi tájékoztatóján. Kiemelte, hogy pénteken több mint 300 ezer adag AstraZeneca érkezik, ebből 200 ezer adag kerül oltópontokra, amelyeket jövő hétfőtől péntekig lehet felvenni.

A pénteken érkező Pfizer-szállítmányról azt mondta, hogy a második körösök, illetve

a 16–18 évesek oltására használják majd fel.

Hirdetés

Utóbbival kapcsolatos részleteket későbbre ígért.  Bejelentette azt is, hogy

azok is regisztrálhatnak és mehetnek oltásra, akik 3 hónapon belül elkapták a vírust. 

Már nem a vakcinamennyiségen vagy a háziorvoson múlik, hogy a várakozók közül ki mikor kapja meg az oltást – emelte ki, és arra kért, hogy regisztráljon, aki még nem tette. 

A statisztikák szerint Magyarország oltási programja olyannyira sikeres, hogy jelenleg az Európai Unió második legoltottabb országa – fogalmazott György István. Az országos oltási munkacsoport vezetője tájékoztatott, hogy a beoltottak száma pontosan 3 774 221, a regisztráltak száma pedig 4 526 000 fölé emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a regisztráltak 74 százaléka megkapta az oltást. 

Ha regisztrálnak és foglalnak időpontot, napokon belül megkaphatják az oltást – tette hozzá, és kiemelte, hogy vasárnap 600 ezer Sinopharm-vakcinát szállítottak Magyarországra, és várhatóan csütörtökön is érkezik új, 400 ezres szállítmány. 

Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ vezetőhelyettese arról tájékoztatott, hogy kedden 612 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert azok nem viseltek maszkot, és vendéglátóhelyeken kívüli üzletek esetében egy esetben éltek ideiglenes bezárással. A kijárási tilalmat kedden összesen 117-en szegték meg.

Magyarországon erre a hétre már annyi vakcina áll rendelkezésre, ami mindenki védőoltását lehetővé teszi

– folytatta a tájékoztatót Müller Cecília, országos tiszti főorvos. Beszámolt arról is, hogy már megjött egy 24 ezres Janssen-szállítmány hazánkba, várunk még 44 400 Moderna- és 324 ezer AstraZeneca-oltást is. 

„Láthatjuk, hogy ezek rendkívüli mennyiségek, és széles a paletta” – fogalmazott Müller Cecília, és kérte, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon, hiszen napokon belül hozzájuthatnak a védőoltásokhoz. Kifejtette: a mennyiség, a vakcináció adottsága tette lehetővé azt, hogy javuljon a járványhelyzet Magyarországon – míg más helyeken heroikus küzdelem zajlik, nálunk kedvező a tendencia.

A vírus természetét is érintette: még mindig a brit mutáns dominál, ami jóval fertőzőbb, mint az egyéb variánsok, és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/optorzs-muller-cecilia-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …