2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gyöngyösi Márton nem indul el a Jobbik elnöki tisztségéért

Hirdetés

Gyöngyösi Márton nem indul el a Jobbik elnöki tisztségéért

Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke sajtóközleményben tisztázta a félreértéseket. Mint fogalmazott, „nem indulok a Jobbik elnöki tisztségéért, a jelöléshez szükséges szándéknyilatkozatot sem nyújtottam be”. A leköszönő elnök egyúttal sok sikert kívánt az elnöki tisztségére pályázóknak. 

Közvetlenül a választások után láttak napvilágot olyan hírek, miszerint ismét versenybe szállhat az elnöki pozícióért. Az atv.hu-n június 12-én írtak arról, hogy visszatér a Jobbik – Konzervatívokhoz Szabó Gábor, akinek sokan az egykori szélsőjobboldali párt sikereit tulajdonítják.

A csatorna szerint a politikus korábban úgy fogalmazott, hogy „ebben a hálóban én vagyok a pók”, és soha nem volt a Jobbik „kirakatembere”, de pártigazgatóként ő mozgatta a szálakat. 

Hirdetés

Szabó Gábor akkor sodródott el a párttól, amikor Gyöngyösi Márton pártelnök kérésére tavaly augusztusban lemondott a párt választmányi elnöki tisztségéről. Gyöngyösi Márton korábbi sajtóközleményében úgy fogalmazott:

Meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik – Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről.

Az ATV szerint Szabó Gábor visszatérése a jelenlegi pártelnök meggyengülését vetítheti előre. A pártra rálátó forrásuk szerint „a Jobbikban mindenki Gyöngyösi Márton leváltása mellett van”. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/28/jobbik-elnok-tisztujito-gyongyosi-marton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőautó borult fel Budapesten, a Bocskai úton

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a …